Δεν έπιασε τόπο η προπαγάνδα

Δεν έπιασε τόπο η προπαγάνδα

Καταρρέει πλήρως το πρωθυπουργικό αφήγημα περί «ανθρώπινου λάθους» για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι πολίτες, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, δεν ασπάζονται τη θεωρία αυτή που επιχείρησε να λανσάρει το Μέγαρο Μαξίμου και επιρρίπτουν βαρύτατες ευθύνες στις κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών, πρωτίστως όμως στη σημερινή, για τα χάλια των σιδηροδρόμων.

Για το γεγονός ότι δεν προχώρησαν στον εκσυγχρονισμό του ΟΣΕ, ούτως ώστε να υπάρχει ο μέγιστος βαθμός ασφάλειας στα ταξίδια με τα τρένα.

Τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες και εξηγούν ως έναν βαθμό την οργή και των αγανάκτηση των πολιτών.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Prorata, το 41% απάντησε ότι για την τραγωδία στα Τέμπη ευθύνεται η σημερινή κυβέρνηση, το 42% όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις και μόλις το 16% είπε ότι πρόκειται καθαρά για ανθρώπινο λάθος. Αντίστοιχα, στην έρευνα της Interview το 26,6% απάντησε ότι ευθύνεται η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το 20,2% είπε ότι ευθύνονται οι κυβερνήσεις της τελευταίας 20ετίας.

Τα ευρήματα αυτά των δημοσκοπήσεων υποχρέωσαν τον Κυρ. Μητσοτάκη να αλλάξει γραμμή πλεύσης και εκεί που υποστήριζε τη θεωρία του ανθρώπινου λάθους μίλησε για την ευθύνη όλων των κυβερνήσεων.

Και αυτό σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις δυσμενείς εντυπώσεις και κυρίως να κατευνάσει την οργή των πολιτών.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ