Αθλητικές ειδήσεις

Αθλητικές ειδήσεις

♣ Εξαιρετική επίδοση σημείωσε ο Απόστολος Χρήστου στο μίτινγκ της Μασσαλίας, επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Ο σπουδαίος έλληνας κολυμβητής πέτυχε χρόνο 53.72, επίδοση καλύτερη από το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού στα 100 μ. ύπτιο τοόριο είναι 53.74. Ωστόσο, ο χρόνος αυτός δεν θα μετρήσει στην ολυμπιακή πρόκριση, μιας και οι συγκεκριμένοι αγώνες δεν είναι στη λίστα της World Aquatics. Στη Μασσαλία αγωνίστηκε επίσης ο Κριστιάν Γκολομέεβ στα 50 μ. ελεύθερο, ο οποίος, με χρόνο με 22.23, στον τελικό κατέλαβε την τέταρτη θέση. Για το Παρίσι έχουν ήδη προκριθεί η Άννα Κορακάκη και η Χριστίνα Μόσχη στη σκοποβολή και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο βάδην.

♣ Το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης Υποταγής Ανδρών – Γυναικών, που διεξήχθη στη Ρουμανία, κατέκτησε ο Γιάννης Καργιωτάκης. Ο έλληνας πρωταθλητής διέπρεψε σε μια ακόμη διοργάνωση και κατάφερε να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία των 130 κ. Ο Καργιωτάκης θεωρείται από τους καλύτερους αθλητές στην ιστορία του αθλήματος, μετρώντας πέντε διαδοχικά μετάλλια.

♣ Την τρίτη θητεία του στην ηγεσία της FIFA εξασφάλισε ο Τζιάνι Ινφα­ντίνο, καθώς ήταν ο μοναδικός υποψήφιος στις εκλογές που έλαβαν χώρα στο Κιγκάλι της Ρουάντα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διεθνούς ομοσπονδίας, ο 52χρονος ιταλοελβετός παράγοντας εξελέγη και πάλι πρόεδρος μέχρι το 2027, ενώ κάθισε στην προεδρική καρέκλα για πρώτη φορά στις έκτακτες αρχαιρεσίες του 2016, νικώντας στον τελικό γύρο τον Σαλμάν Μπιν Ιμπραΐμ αλ Καλίφα από το Μπαχρέιν, και επανεξελέγη το 2019, πάλι χωρίς να υπάρχει αντίπαλος. Στις εξαγγελίες του για τη νέα του θητεία ο Ινφαντίνο αναφέρθηκε στο Μουντιάλ Γυναικών του 2023, που θα διεξαχθεί με 32 ομάδες και όχι με 24, όπως μέχρι πρότινος, αλλά και στο Μουντιάλ του 2026, το οποίο για πρώτη φορά θα έχει 48 φιναλίστ αντί για 32. Επίσης μίλησε για την απόφαση της FIFA να δημιουργήσει ένα νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, που θα διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια μεταξύ 32 ομάδων.

♣ Λίγες ημέρες μετά τη λύση της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό, ο αμερικανός γκαρντ Άντριου Άντριους συμφώνησε με την Μπούρσασπορ και θα αγωνίζεται τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν στην Τουρκία. Ο 29χρονος άσος (1,88 μ.), σε αντίθεση με τα ισχνά πεπραγμένα του στους «πράσινους», είχε σπουδαία χρονιά πέρυσι με την ομάδα της Προύσας, φτάνοντας μέχρι τον τελικό του Eurocup. Στη διοργάνωση είχε 14 πόντους, 4,2 ασίστ και 2,6 ριμπάουντ σε 29 λεπτά ανά αγώνα. Φέτος η Μπούρσασπορ δεν τα πηγαίνει καλά, καθώς παλεύει ακόμη για την πρόκριση στη φάση των «16», έχοντας 7 νίκες σε 9 ματς. Στο εγχώριο πρωτάθλημα είναι πέ­μπτη με 13 νίκες και 7 ήττες.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ