Ποιος θα ταξιδεύει πλέον με τον σιδηρόδρομο;

Ποιος θα ταξιδεύει πλέον με τον σιδηρόδρομο;

Δεν το χωράει ο νους… 

Πλήρωσαν οι 57 επιβάτες με τη ζωή τους τον τσακωμό των σταθμαρχών…

Πολύ αργά το θυμήθηκαν ότι «κάθε βάρδια πρέπει να έχει δύο άτομα». Τα δάκρυα για τους 57 επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας δεν έχουν τελειωμό. Η τραγωδία στα Τέμπη έκλεισε τα σπίτια των 57 που, δυστυχώς, έτυχε να ταξιδεύουν με τον σιδηρόδρομο, των νέων παιδιών που έμελλε να μη φτάσουν στην οικογένειά τους, στους ανθρώπους τους.

Οι 57 άτυχοι επιβάτες πλήρωσαν, δυστυχώς, με τη ζωή τους το ότι οι δύο σταθμάρχες στα Τέμπη δεν τα βρήκαν μεταξύ τους για το ποιος από τους δύο ήταν να κάνει τη βάρδια. Και η κατάληξη ήταν το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη…
Δεν το χωράει ανθρώπινος νους…

Το ότι η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ξεκίνησε έρευνα για πιθανές «μίζες» στον ΟΣΕ και στις θυγατρικές του μπορεί να λέει πολλά… Ίσως να μην είναι… τυχαίος ο έλεγχος στα περιουσιακά στοιχεία όλων εκείνων που κατείχαν θέσεις-κλειδιά. Η έρευνα της Αρχής στοχεύει να διαπιστώσει αν τελέστηκαν αδικήματα, όπως δωροδοκίες (μίζες) και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Στις οικογένειες των θυμάτων αποφασίστηκε να δοθεί ειδική σύνταξη 1.655 ευρώ τον μήνα, να διαγραφούν οι οφειλές τους στο Δημόσιο και οι δανειακές τους υποχρεώσεις σε τράπεζες και να απαλλαγούν από τον φόρο κληρονομιάς, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Ακόμη, στις οικογένειες δίνεται το δικαίωμα διορισμού ενός μέλους τους στο Δημόσιο και μοριοδότηση στις προσεχείς Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι δε φοιτητές θα έχουν δικαίωμα μετεγγραφής σε άλλο ΑΕΙ και προτεραιότητα στέγασης στις φοιτητικές εστίες.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ