Πρεμιέρα για το Κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο τότε γενικός διευθυντής του Κτηματολογίου Στέφανος Κοτσώλης, λίγες ημέρες πριν παραιτηθεί, δήλωνε ότι «στις αρχές Ιανουαρίου του 2023 θα λειτουργήσει το μεταβατικό κτηματολογικό γραφείο, προσφέροντας ορισμένες ψηφιακές υπηρεσίες και 1η Μαρτίου θα ξεκινήσει η πλήρης λειτουργία του Κτηματολογικού Γραφείου Αθηνών, παρέχοντας το σύνολο των ψηφιακών υπηρεσιών προς πολίτες και επαγγελματίες».

Αύριο, Δευτέρα, ύστερα από πολλές δυσκολίες και εμπόδια, λειτουργεί το μεγαλύτερο Κτηματολογικό Γραφείο της χώρας, στην Αθήνα.

Πέρασαν σχεδόν 15 χρόνια από το καλοκαίρι του 2008, όταν ξεκίνησε η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας και εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίοι κατέθεσαν τις δηλώσεις τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης, στο Μετρό του Συντάγματος.

Μια 15ετία όπου τα μισά χρόνια αναλώθηκαν στα δικαστήρια, λόγω των προσφυγών από τους υποψήφιους αναδόχους, καθώς ήταν η μελέτη κτηματογράφησης με το μεγαλύτερο οικονομικό ενδιαφέρον.

Τελικά η σύμβαση υπεγράφη εν μέσω Μνημονίων, το 2016, και πριν από μία τετραετία ακολούθησε η διπλή διαδικασία του επανελέγχου από τους ιδιοκτήτες (προανάρτηση και ανάρτηση) και της υποβολής αιτήσεων διόρθωσης, για τις οποίες πέρυσι το Γραφείο Κτηματογράφησης δημοσιοποίησε τις αποφάσεις του στους ενδιαφερόμενους, ενώ αρχές Μαρτίου ολοκληρώθηκαν οι πρώτες εγγραφές στα κτηματολογικά βιβλία για τα ακίνητα στον Δήμο Αθηναίων και ορίστηκε η έναρξη ισχύος του Κτηματολογίου τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ