Τα ξένα ΜΜΕ «θάβουν» την κυβέρνηση

Τα ξένα ΜΜΕ «θάβουν» την κυβέρνηση

Άκρως επικριτικά προς την κυβέρνηση, για τις ευθύνες και τους χειρισμούς της στην υπόθεση των Τεμπών, είναι τα ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Παράλληλα, μεταφέρουν το κύμα οργής που διαπερνά την ελληνική κοινωνία και το γεγονός ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης τελεί υπό την αμφισβήτηση της μεγάλης πλειοψηφίας των ελλήνων πολιτών.

Επιπλέον, εκτιμούν ότι το τραγικό δυστύχημα θα επηρεάσει ως έναν βαθμό το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών. Εκτεταμένα ήταν τα ρεπορτάζ των μεγαλύτερων ξένων ΜΜΕ για το συλλαλητήριο της περασμένης Τετάρτης στο Σύνταγμα.

Για «ολέθρια διαχείριση» της τραγωδίας από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό κάνει λόγο η γαλλική «Le Monde» και θεωρεί ότι τα γεγονότα θα έχουν πολιτικές παρενέργειες, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνει τις ευθύνες για την κακή κατάσταση των ελληνικών σιδηροδρόμων. Από την πλευρά του, το Politico κάνει λόγο για τη μεγαλύτερη διαδήλωση στην Αθήνα από την εποχή της οικονομικής κρίσης και των Μνημονίων και περιγράφει το κλίμα οργής που υπάρχει στη χώρα μας.

Σε ανάλογο κλίμα κινήθηκε στις ανταποκρίσεις του και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ενώ το βρετανικό BBC αναφέρεται στις ισχυρές πιέσεις που δέχεται πλέον ο Κυρ. Μητσοτάκης να παραιτηθεί και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Σε γενικές γραμμές, τα ξένα ΜΜΕ μεταφέρουν από την Αθήνα την οργή και την αγανάκτηση που έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Και παράλληλα την εξαιρετικά δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση παραμονές εθνικών εκλογών.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ