Ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει μπροστά στις διαδηλώσεις για τα Τέμπη

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει μπροστά στις διαδηλώσεις για τα Τέμπη

–Να γίνει η οργή του κόσμου λαϊκό κίνημα θέλουν στην Κουμουνδούρου

Με όχημα την τραγωδία στα Τέμπη, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να επιτύχει ότι δεν κατάφερε με την πανδημία, την ακρίβεια και προσφάτως τις υποκλοπές, την πολιτική ανατροπή.

Αν και με χαμηλούς τόνους, μπαίνει σταδιακά μπροστά από τις κινητοποιήσεις (διαμαρτυρίες) των πολιτών με στόχο η οργή για την τραγωδία και τον χαμό 57 ανθρώπων να μετατραπεί σε λαϊκό κίνημα κατά της κυβέρνησης.

Αποκορύφωμα της προσπάθειας η κίνηση των βουλευτών του κόμματος να αποχωρήσουν από το Κοινοβούλιο προκειμένου να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο της περασμένης Τετάρτης στο Σύ­νταγμα. Από την άλλη, ο Αλ. Τσίπρας ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν στα Τέμπη, στο σημείο της τραγωδίας, ενώ πήγε δε και στην κηδεία ενός εκ των θυμάτων του δυστυχήματος.

Την ίδια στιγμή, η εντολή από την Κουμουνδούρου προς τα στελέχη είναι να ασκούν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, αλλά χωρίς ακρότητες και χαρακτηρισμούς. Και αυτό διότι αντιλαμβάνονται ότι μια λάθος κίνηση ή δήλωση μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ. Βάσει στρατηγικής, ηγεσία και βουλευτές αμφισβητούν και επικρίνουν κάθε απόφαση ή πρωτοβουλία της κυβέρνησης, υπονομεύοντάς την και απαξιώνοντάς την στα μάτια των πολιτών.

Η κατηγορία για απόπειρα συγκάλυψης ήταν μόνο η αρχή, ακολούθησε η καταγγελία για παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης. Είναι προφανές ότι έτσι θα κινηθεί και το επόμενο διάστημα, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να φθείρει όσο γίνεται περισσότερο την κυβέρνηση, αλλά και τον πρωθυπουργό.

Και αν μέχρι τώρα οι δηλώσεις και οι δημόσιες παρεμβάσεις του κ. Τσίπρα ήταν σε σχετικά ήπιους τόνους, με το πέρας της περιόδου πένθους για τα θύματα της τραγωδίας αυτό θα αλλάξει. Πρόθεσή του είναι να φέρει τον Κυρ. Μητσοτάκη στη Βουλή και να τον υποχρεώσει σε μια βαριά απολογία για τα λάθη και τις παραλείψεις της κυβέρνησης όσον αφορά την ασφάλεια των σιδηροδρόμων. Προκειμένου να μη βρεθούν αντιμέτωποι με την κριτική ότι περιορίζονται σε καταγγελίες κατά της κυβέρνησης, από την Κουμουνδούρου θα προχωρήσουν σε σειρά προτάσεων που θα αφορούν τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρόμου και την ενίσχυση των συστημάτων ασφαλείας.

Ο στόχος δε της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι να εγκλωβίσει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό στην υπόθεση της τραγωδίας για όσο μεγαλύτερο διάστημα είναι δυνατόν. Με τον τρόπο αυτό εκτιμούν ότι η κυβέρνηση δεν θα έχει τα περιθώρια να αναλάβει τις πρωτοβουλίες που έχει κατά νου για να αλλάξει το πολιτικό κλίμα. Είναι δε αυτονόητο ότι η τραγωδία στα Τέμπη, με τους δεκάδες νεκρούς, θα είναι ψηλά στην ατζέντα του κ. Τσίπρα σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ