Μάκης Κουρής: Το κράτος μας σκοτώνει τα παιδιά του…

Μάκης Κουρής: Το κράτος μας σκοτώνει τα παιδιά του…

–Κανείς δεν φταίει πάλι;

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Τι να πεις; Μπορείς να ισχυριστείς ότι δεν φταις εσύ, από τη στιγμή που εσύ κυβερνάς από εκεί στο Μαξίμου;

Σε ψήφισαν, Κυριάκο Μητσοτάκη, για καλύτερες μέρες. Για να δουν να ξημερώνει μια άλλη μέρα, με τα παιδιά ασφαλή στη χώρα μας. Να δουν ότι οι κόποι τους δεν πηγαίνουν χαμένοι. Ότι δεν παλεύουν μάταια από το πρωί μέχρι το βράδυ, με την ελπίδα να δουν στον ορίζοντα πως κάτι αλλάζει. Πως ξεκίνησε το χτίσιμο μιας καλύτερης Ελλάδας, που θα τη ζηλεύουν όλοι στη γειτονιά μας.

Και ξαφνικά, εκεί που φαινόταν να ανοίγει ο δρόμος, ήρθε ο κεραυνός…
Και έσπειρε τον θάνατο…

Μέσα σε λίγα λεπτά, συγκρούστηκαν κατά μέτωπο τα δύο μοιραία τρένα και ήρθε η απίστευτη τραγωδία… Ούτε πόλεμος να είχε γίνει… Χωρίς να έχουν την παραμικρή ευθύνη, 57 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους. Μέσα σε δευτερόλεπτα, εκεί στα Τέμπη, χάθηκαν τα χαμόγελα, τα φιλιά, οι αγάπες των ζευγαριών. Τα δάκρυα δεν έχουν τελειωμό. Όχι μόνο των οικογενειών των θυμάτων και των φίλων τους αλλά και όλου του κόσμου.

Οι τρεις σταθμάρχες και ο επιθεωρητής έχουν τεράστιες ευθύνες για την απώλεια τόσων αθώων ψυχών. Δεν έκαναν σωστά τη δουλειά για την οποία πληρώνονταν. Πενήντα επτά επιβάτες δεν γύρισαν στο σπίτι τους. Όχι με δική τους ευθύνη.

Η τραγική κατάληξη αποδεικνύει ότι ο κρίσιμος σταθμάρχης πήρε στον λαιμό του 57 ψυχές…

Τεράστια ευθύνη, όμως, έχουν και οι διοικούντες τον ΟΣΕ αλλά και οι αρμόδιοι υπουργοί, που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους διαχρονικά. Και διορίζουν τους φίλους τους, την παρέα τους.

Δυστυχώς, το μόνο με το οποίο ασχολούνται οι κυβερνώντες είναι τα ρουσφέτια και οι διορισμοί των ψηφοφόρων τους.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ