Τραγωδία στα Τέμπη: Μεγάλη συμμετοχή στο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας (video)

Τραγωδία στα Τέμπη: Μεγάλη συμμετοχή στο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας (video)

Λίγες ημέρες μετά τη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης και τις διαδηλώσεις για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, σήμερα συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.

Χιλιάδες κόσμου, όλων των ηλικιών, συγκεντρώθηκε στο κέντρο της Αθήνας, την Κυριακή, για να δώσει ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στις σιδηροδρομικές γραμμές της χώρας.

Με τα συνθήματά τους, τα πανό των εργατικών Συνδικάτων και σωματείων, των Φοιτητικών Συλλόγων και των μαθητών, των μαζικών φορέων, διαδήλωσαν πως οι ζωές του λαού δεν είναι κόστος, πως αξίζει να παλέψουμε για να ζήσουμε με σύγχρονα δικαιώματα. Οι ζωές μας δεν κοστολογούνται! ‘Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Αυτό το μήνυμα έστειλε η λαοθάλασσα που διαδήλωσε σήμερα στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Πηγή βίντεο: 902.gr

Το αίτημα να μη συγκαλυφτεί το έγκλημα στα Τέμπη σημαίνει τώρα να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στο σύστημα του κέρδους, το κράτος και τις κυβερνήσεις του, σημαίνει να νεκρώσει ξανά όλη η χώρα την Πέμπτη 16 Μαρτίου, ημέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας.

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης είναι στις 11.30 π.μ. στα Προπύλαια.

Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Σε δήλωσή του ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε πως «δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να παραγραφεί, δεν θα το αφήσουμε να ξεχαστεί. Εμείς όλοι θα γίνουμε των νεκρών μας η φωνή»

Φωτό: Eurokinissi


Σχολιάστε εδώ