Κτηματολογικές ειδήσεις

Κτηματολογικές ειδήσεις

Πεντακόσιες πράξεις την ημέρα
Τον προηγούμενο μήνα, περίπου 15.000 πράξεις (μεταβιβάσεις ακινήτων, μεταγραφές υποθήκης κ.λπ.) εισήλθαν προς καταχώριση σε όλα τα Κτηματολογικά Γραφεία της χώρας. Ο μέσος χρόνος καταχώρισης είναι περίπου τέσσερις μήνες, το 75% των πράξεων διεκπεραιώνεται εντός έξι μηνών, ενώ ένα 5% (συνήθως ειδικές περιπτώσεις) βρίσκεται σε αναμονή πάνω από δώδεκα μήνες.

Ετήσια έσοδα: 200 εκατ. ευρώ
Από οικονομικής πλευράς, η λειτουργία του Κτηματολογίου είναι απολύτως βιώσιμη, καθώς το 2022 το Κτηματολόγιο είχε έσοδα από τη λειτουργία του περίπου 100 εκατ. ευρώ, ενώ με την πλήρη μετάβαση τα έσοδα εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 200 εκατ. ευρώ, τα οποία αρκούν για να καλύψουν πλήρως τα έξοδά του.

«Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε»
Το μόνιμο προσωπικό του Κτηματολογίου αυξάνεται συνεχώς. Το 2019 ήταν 350 άτομα, σήμερα είναι 810, εντός του 2023 θα ανέλθει σε 888 και το 2024 θα πάει στα 1.144, με τις 78 θέσεις που είναι υπό διορισμό σήμερα μέσω ΑΣΕΠ και τις άλλες 256 θέσεις που έχουν ήδη εγκριθεί.

Αύγουστο σε Κέρκυρα – Θεσπρωτία
Ξεκινάει σε 150, περίπου, ημέρες η συλλογή δηλώσεων Κτηματολογίου για το υπόλοιπο μέρος της Κέρκυρας και της Θεσπρωτίας, καθώς ολοκληρώθηκε η μακρόχρονη δικαστική διαμάχη μεταξύ των εργολάβων και ορίστηκε ο ανάδοχος, ο οποίος νοίκιασε τον χώρο στον οποίο θα στεγαστούν οι υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των πολιτών.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ