Στον Δήμο Πειραιά τα «Δελφινάκια»

Στον Δήμο Πειραιά τα «Δελφινάκια»

Ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωση βρίσκεται η υπόθεση της απόκτησης του προνομιακού οικοπέδου όπου πριν από 40 χρόνια λειτουργούσε το λούνα παρκ «Δελφινάκια» από τον Δήμο Πειραιά.

Την απόφαση για την εξαγορά του οικοπέδου είχε πάρει το δημοτικό συμβούλιο τη Μεγάλη Δευτέρα πέρυσι, οπότε και είχε βρεθεί η φόρμουλα για να μπορέσει ο Δήμος να εκταμιεύσει χρήματα για να το εξαγοράσει. Η φόρμουλα δεν ήταν άλλη από τη δημιουργία στον χώρο Κέ­ντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, που είναι έργο το οποίο επιδέχεται χρηματοδότηση από τον δημοτικό κορβανά.

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την περασμένη Παρασκευή, αποφασίστηκε να αποδεσμευθεί η πρώτη δόση του ποσού που θα απαιτηθεί για την εξαγορά, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα θα κατατεθούν με την υπογραφή των συμβολαίων, που αναμένεται να γίνει στις αρχές του καλοκαιριού. Το οικόπεδο έχει έκταση 5,5 στρέμματα και το ποσό που θα καταβάλει ο Δήμος ανέρχεται σε 5 εκατ. ευρώ σε τρεις δόσεις.

Επειδή υπήρχε η βούληση, υπήρχε η διάθεση και η διαρκής πίεση τόσο από τον δήμαρχο όσο και από τον πρόεδρο της Γ’ Κοινότητας Χαράλαμπο Λιακοσταύρο, φτάσαμε στο τέλος. Τα χρήματα εγκρίθηκαν, οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν, οι αποφάσεις ελήφθησαν και ο δρόμος για έναν ακόμα σημαντικό πνεύμονα πρασίνου, χώρο αναψυχής και αθλοπαιδιών, τόπο περιπάτου και ξεκούρασης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης είναι ανοιχτός.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ