Στον… αέρα η επένδυση της Εκκλησίας στο Σχιστό

Στον… αέρα η επένδυση της Εκκλησίας στο Σχιστό

Και εκεί που όλοι μιλούσαν για το τεράστιο έργο της Εκκλησίας στο Σχιστό, και μάλιστα είχαν προκληθεί και αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες, ξαφνικά διαπιστώθηκε ότι το έργο αυτό το οποίο είχε εξαγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι… μετέωρο.

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες μας, στην τελευταία συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, που έγινε πριν απο τρεις εβδομάδες, οι ιεράρχες που μετείχαν… άναψαν κόκκινο στην επένδυση επειδή διαπίστωσαν προχειρότητες και ελλείψεις στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η ΕΚΥΟ, δηλαδή η Οικονομική Υπηρεσία της Εκκλησίας που έχει αναλάβει τον συντονισμό για την υλοποίηση του έργου.
Κάποιοι ιεράρχες επεσήμαναν πως δεν έγινε πρόβλεψη για αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων, με αποτέλεσμα να ζητούνται από την Εκκλησία υπέρογκα ποσά για μελέτες, τα οποία θα προκαλέσουν την κοινή γνώμη αν διατεθούν, όπως εκείνο για τη μελέτη ωρίμανσης που θα εκπονηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ και προϋπολογίζεται σε 1,7 εκατ. ευρώ.

Η Εκκλησία της Ελλάδας, μέσω της εταιρείας ΣΧΙΣΤΟ ΑΕ, επιδιώκει την αξιοποίηση μιας έκτασης 3.000 στρεμμάτων στην περιοχή που της ανήκει, με τη δημιουργία χώρων logistics, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του λιμανιού, συνεδριακών κέντρων, βιομηχανικών και βιοτεχνικών εγκαταστάσεων κ.λπ.

Τώρα όμως το σχέδιο φαίνεται ότι βαλτώνει, καθώς η Ιεραρχία αποφάσισε να επιστραφεί το πρότζεκτ της επένδυσης στην ΕΚΥΟ, για να γίνουν οι απαιτούμενες διορθώσεις και μετά να επανέλθει για έγκριση.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ