Νέες ποινικές διώξεις για τα Τέμπη; Σε πρώτο πλάνο σταθμάρχης και επιθεωρητής

Νέες ποινικές διώξεις για τα Τέμπη; Σε πρώτο πλάνο σταθμάρχης και επιθεωρητής

Την ώρα που οι δικαστικές έρευνες στη Λάρισα για την αναζήτηση ευθυνών στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, θέμα χρόνου είναι η σύγκληση της ολομέλειας των προέδρων εφετών της Λάρισας.

Σύμφωνα με το naftemporiki.gr το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Μαρτίου 2023 οι 21 πρόεδροι εφετών θα αποφασίσουν για το εάν θα ανατεθεί η υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος σε εφέτη ανακριτή. Τη σύγκληση της Ολομέλειας είχε ζητήσει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών της θεσσαλικής πρωτεύουσας, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης.

Στο έγγραφό του, ο κ. Σταμάτης Δασκαλόπουλος σημείωνε: «Εν όψει των τεράστιων και πολυσύνθετων ευθυνών που ανακύπτουν από τα μέχρι στιγμής αποδεικτικά στοιχεία επιβάλλεται να εξεταστούν σύντομα και ενδελεχώς τα πάντα είτε στο πλαίσιο της συμμετοχής άλλων προσώπων στο έγκλημα του άρθρου 291 του Ποινικού Κώδικα (διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών), είτε στο πλαίσιο διάπραξης άλλων συναφών εγκλημάτων».

Αν το αίτημα του ανώτερου εισαγγελικού λειτουργού γίνει δεκτό -κάτι που θεωρείται σχεδόν βέβαιο- την ανάκριση θα «τρέξουν» δύο εφέτες, οι οποίοι και θα ερευνήσουν ενδελεχώς την υπόθεση. Κι ενώ ήδη έχει δρομολογηθεί η σύγκληση της Ολομέλειας, συγγενείς εννέα θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος, μέσω του δικηγόρου τους Αλέξη Κούγια, εκφράζουν αντιρρήσεις για τον ορισμό εφέτη ανακριτή, τις οποίες κατέθεσαν στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχολιάστε εδώ