Διάστημα εξελίξεων για τον Βοτανικό

Διάστημα εξελίξεων για τον Βοτανικό

• Μπήκε το νερό στο αυλάκι για το νέο σπίτι του Παναθηναϊκού

Ο μύχιος πόθος των φιλάθλων του Παναθηναϊκού δεν είναι άλλος από το νέο σπίτι του συλλόγου στον Βοτανικό. Και σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, οι οριστικές μελέτες αναμένεται να είναι έτοιμες μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023, ανοίγοντας πλέον τον δρόμο για την ανέγερση των εγκαταστάσεων στην περιοχή.

Με ανακοίνωσή της, η ΑΕΠ Ελαιώνα, κοινοπραξία των τραπεζών Alpha και Πειραιώς, έχει γνωστοποιήσει επισήμως πως προχωρά στην εκπόνηση των οριστικών μελετών για τις νέες εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού, οι οποίες και είναι απαραίτητες για την έκδοση της σχετικής οικοδομικής άδειας.

Οι μελέτες αυτές αναλύονται ως εξής: α) Αρχιτεκτονική μελέτη (εταιρεία ΔΕΚΑΘΛΟΝ ΑΕ), β) ηλεκτρομηχανολογική μελέτη (ΤΕΤΡΑΣ Η/Μ ΑΕΜ), γ) στατική μελέτη (ΤΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΕ). Οι μελέτες αυτές θα είναι έτοιμες στο πρώτο εξάμηνο του 2023.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα σχέδια που παρουσιάστηκαν και εγκρίθηκαν από τη γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη, οι κύριοι χώροι του συγκροτήματος αποτελούνται από την κυρίως αρένα, που θα φιλοξενεί αγώνες μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, ποδοσφαίρου σάλας, κ.λπ., αίθουσες αθλημάτων/προπονήσεων για την άρση βαρών, την πάλη, την πυγμαχία, την ξιφασκία, την επιτραπέζια αντισφαίριση, τη σκοποβολή και την τοξοβολία, προπονητήρια ΑΜΕΑ, βοηθητικό γυμναστήριο-προπονητήριο, καθώς και το κολυμβητήριο.

Επίσης, το συγκρότημα θα περιλαμβάνει τα γραφεία διοίκησης και εμπορικών χρήσεων του συλλόγου και αναψυκτήριο, καθώς και τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους για την εξυπηρέτηση των κύριων χρήσεων.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ