Τιτάνιο το έργο της αναζήτησης λύσης στο Κυπριακό

Τιτάνιο το έργο της αναζήτησης λύσης στο Κυπριακό

Ένα κυβερνητικό σχήμα τεχνοκρατών, με μόνο δυο μέλη να έχουν προϋπηρετήσει ως υπουργοί, παρουσίασε ο νέος Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, που ανέλαβε τα καθήκοντα του 8ου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μια βαριά κληρονομιά που παίρνει από τα χέρια ιστορικών προσωπικοτήτων της Κύπρου: Μακάριος, Κυπριανού, Βασιλείου, Κληρίδης, Παπαδόπουλος, Χριστόφιας, Αναστασιάδης…

Όλοι βεβαίως θα κριθούν εκ του αποτελέσματος, καθώς το έργο ανασύνταξης της Κύπρου είναι μεγάλο και δύσκολο και συγχρόνως είναι επίσης τιτάνιο το έργο της αναζήτησης λύσης στο Κυπριακό.

Οι νέοι υπουργοί, με περγαμηνές από τον ιδιωτικό τομέα ή με σπουδές στο εξωτερικό, αποτελούν μια καλή ομάδα, η οποία πρέπει να αποδείξει όμως ότι μπορεί και να διαχειριστεί και να δώσει λύσεις σε ένα άρρωστο και άκρως πελατειακό πολιτικό σύστημα, όπου η διαφθορά έχει γίνει πλέον ενδημικό φαινόμενο.

Υπουργός Εξωτερικών ο καθηγητής Κωνσταντίνος Κό­μπος, ο οποίος είχε συμμετάσχει στη διαπραγματευτική ο­μάδα στις συνομιλίες του Κραν Μοντανά και από εκεί συνδέθηκε με τον νέο Πρόεδρο της Κύπρου. Έντονη κριτική δέχθηκε ο κ. Χριστοδουλίδης για την τοποθέτηση του τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη στη θέση του υφυπουργού Πολιτισμού αλλά και του έχοντος οικογενειακή σχέση μαζί του στη θέση του διευθυντή του Γραφείου Προέδρου. Όχι ότι αυτό εκ προοιμίου είναι κακό, αλλά η τελευταία εμπειρία από το… Μέγαρο Μαξίμου δεν ήταν και η καλύτερη όσον αφορά την αξιοποίηση συγγενικών προσώπων.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ