Παιδικό σταθμό στα Καμίνια θα κτίσει το Βαφειαδάκειο Ίδρυμα

Παιδικό σταθμό στα Καμίνια θα κτίσει το Βαφειαδάκειο Ίδρυμα

Μια σημαντικότατη εξέλιξη για την πόλη… έκρυβε η συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Πειραιά με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον οποίο επισκέφθηκε στην Αρχιεπισκοπή μαζί με τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Καρύδη.

Όπως ανακοινώθηκε μετά την ολοκλήρωσή της, το Βαφειαδάκειο Ίδρυμα θα αναλάβει να υλοποιήσει τα σχέδια του Δήμου για την ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού στα Καμίνια, σε οικόπεδο που έχει αγοράσει για τον σκοπό αυτό η Δημοτική Αρχή.

Το Ίδρυμα δεν θα δώσει χρήματα στον Δήμο, αλλά με βάση τα σχέδια που θα του δοθούν θα χτίσει, με δικά του έξοδα, δικούς του τεχνικούς, δικά του συνεργεία κ.λπ., το οικοδόμημα που έχει σχεδιάσει ο Δήμος για την εξυπηρέτηση των παιδιών της προσχολικής ηλικίας.

Πώς όμως φτάσαμε μέχρι εδώ; Τι έγινε και το Βαφειαδάκειο ασχολήθηκε με τα Καμίνια; Η υπόθεση είναι πολύ απλή. Το Βαφειαδάκειο είναι ένα Ίδρυμα που έχει αποστολή από τον ιδρυτή του, ο οποίος του έχει διασφαλίσει φυσικά και τους πόρους για την υλοποίηση των επιθυμιών του, να παρεμβαίνει σε φτωχές γειτονιές και να κάνει έργα υποστήριξης των παιδιών και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών. Δηλαδή Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, νηπιαγωγεία, χώρους αθλοπαιδιών κ.λπ.

Ο διευθυντής του Βαφειαδάκειου Ιδρύματος Προστασίας Μητρικών Έργων, όπως είναι ο τίτλος του, Παναγιώτης Σίσκος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μόλις πληροφορήθηκε ότι ο Δήμος εξαγόρασε έκταση 750 τετραγωνικών στα Καμίνια για να κάνει βρεφονηπιακό σταθμό, διεμήνυσε στους ιθύνοντες του Δήμου ότι θα μπορούσε να τον κάνει το Ίδρυμα. Όμως έπρεπε να συναινέσει ο πρόεδρος του Ιδρύματος, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, που θα έκανε και τη σχετική εισήγηση στο ΔΣ. Να σημειωθεί ότι το ΔΣ αποτελείται από τον διευθυντή Φορολογίας της Εθνικής Τράπεζας, ένα μέλος της διοίκησης του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός και έναν αρεοπαγίτη.

Ο δήμαρχος και ο κ. Καρύδης έδειξαν στον Αρχιεπίσκοπο τα σχέδια του σταθμού που πρόκειται να γίνει, του προσκόμισαν τα συμβόλαια, από τα οποία προκύπτει ότι ο Δήμος έχει αποκτήσει το οικόπεδο στο οποίο θα χτιστεί, και απέσπασαν τη διαβεβαίωσή του για την ανέγερση του σταθμού από το Ίδρυμα.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ