Μικρές… ειδήσεις

Μικρές… ειδήσεις

♦ Το παγκόσμιο χρέος μειώθηκε κατά περίπου 4 τρισ. δολάρια, με αποτέλεσμα να επανέλθει κάτω από το όριο των 300 τρισ. δολαρίων, το οποίο είχε ξεπεράσει το 2021. Στις ανεπτυγμένες οικονομίες το χρέος έχει αυξηθεί στο 122% του ΑΕΠ έναντι 73% πριν από την κρίση του 2008.

♦ Τη δυνατότητα να ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων παρέχει το υπουργείο Οικονομικών σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που είχαν πάρει δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου έως το 2012, αλλά δεν μπόρεσαν να εξυπηρετήσουν τις οφειλές τους το διάστημα 8 Οκτωβρίου 2019 – 1 Φεβρουαρίου 2023.

♦ Άνοιγμα του εξωδικαστικού μηχανισμού σε περισσότερους οφειλέτες και μεγαλύτερη ευελιξία στις ρυθμίσεις των χρεών προσδοκά το υπουργείο Οικονομικών με τις βελτιώσεις που προωθεί με σχετική διάταξη που κατέθεσε στη Βουλή.

♦ «Για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες η Ελλάδα αντιμετωπίζεται ως μια κρίσιμη χώρα για την ανάσχεση της ρωσικής επιθετικότητας», δηλώνει ο Μάνος Καραγιάννης, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και Reader in International Security στο Τμήμα Αμυντικών Σπουδών του King’s College London.

♦ «Η Ένωση έχει πολλούς εχθρούς και λίγους φίλους. Και όμως, δεν συζητάμε για το πώς η πολιτική μπορεί να διαμορφωθεί ώστε να εξελιχθεί η Ένωση σε μια δύναμη ικανή να διαφυλάξει τα ιδεώδη, την ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών της. Δεν κάνουμε ό,τι έκαναν οι αρχαίοι Έλληνες», τονίζει σε άρθρο του ο Νίκος Κωνσταντάρας.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ