ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ: Ο Κανάκης πρέπει να ξεχωρίσει τους δημοσιογράφους από τους αναλυτές και τα βαποράκια, διότι αδικεί τους μαχόμενους συναδέλφους: Όμοιος ομοίω αεί πελάζει κυρ Αντώνη

ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ: Ο Κανάκης πρέπει να ξεχωρίσει τους δημοσιογράφους από τους αναλυτές και τα βαποράκια, διότι αδικεί τους μαχόμενους συναδέλφους: Όμοιος ομοίω αεί πελάζει κυρ Αντώνη

Του
ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Πηγή: Άρθρο στο Hellas Journal


Ο επικεφαλής της σατυρικής εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα», κ. Αντώνης Κανάκης, αδίκησε τους μαχόμενους δημοσιογράφους, κυρίως της Θεσσαλονίκης, που βρέθηκαν πρώτοι στο πεδίο της μάχης. Διότι τα Τέμπη μετά το τραγικό δυστύχημα ήταν ένα βομβαρδισμένο πεδίο.

Εμείς τιμούμε όλους τους συναδέλφους που βρέθηκαν στα Τέμπη για να καλύψουν το δυστύχημα και τις απώλειες 57 συνανθρώπων μας. Έτρεξαν εκεί, στον τόπο της τραγωδίας, και μερικοί εξ αυτών βοήθησαν και τους διασώστες.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Κανάκης και οι συνεργάτες τους συνέχισαν τον ύπνο του …δικαίου. Βεβαίως, δεν σκέφθηκαν καμία στιγμή να σηκωθούν από τα κρεβάτια τους και να σπεύσουν στον τόπο της τραγωδίας. Ούτε για μία στιγμή δεν τους ανάγκασε η συνείδηση τους να τρέξουν και να σώσουν ζωές.

Ο κ. Κανάκης έπρεπε να διαχωρίσει τους μαχόμενους δημοσιογράφους από τους σχολιαστές και αναλυτές, που κάνουν μία άλλη δουλειά. Δεν έχουν καμία σχέση με τους πραγματικούς δημοσιογράφους.

Οι σχολιαστές και οι αναλυτές κάθονται στις γραφειάρες τους και τοποθετούνται επί παντός επιστητού. Όπως κάνουν κάθε βράδυ ο κ. Κανάκης και η παρέα του. Σχολιάζουν και αναλύουν τα πάντα. Γίνονται εισαγγελείς, δικαστές, γιατροί, σεισμολόγοι και ότι άλλο σκεφθείτε.
Πάντα εκ του ασφαλούς. Γιατί δεν πήρε τους φίλους του από το χέρι και γιατί δεν πήγαν και οι ίδιοι στα Τέμπη. Αν είχαν τα κότσια θα έκαναν την εκπομπή τους από το σημείο της τραγωδίας. Παρέα με τους μαχόμενους δημοσιογράφους.

Δεν έχω καμία εκτίμηση για όσους κάνουν τους ξερόλες, πάντα εκ του ασφαλούς. Θες να σχολιάσεις και να κρίνεις; Πήγαινε εκεί. Για να δικαιούσαι να κάνεις το παλικάρι.

Έχω από καιρού ξεχωρίσει τους δημοσιογράφους από τους γελωτοποιούς των πρωινών, των μεσημεριανών και των σατυρικών εκπομπών, αλλά και τους σχολιαστές και αναλυτές. ΔΕΝ είναι δημοσιογράφοι. Είναι καλοπληρωμένοι παλιάτσοι. την ανικανότητα αυτών όλων πληρώνουν οι πραγματικοί δημοσιογράφοι. Ιδιαίτερα οι τύποι των πρωινών και των μεσημεριανών εκπομπών, εκτελούν χειρότερη υπηρεσία από τους σχολιαστές. Δεν έχουν ιδέα για τη δουλειά του δημοσιογράφου.

Ρώτησε κανείς εξ αυτών τους συναδέλφους όλων των καναλιών που βρέθηκαν στον τόπο της τραγωδίας και έβλεπαν τους διασώστες να μαζεύουν τα κομμάτια των συνανθρώπων μας, που στην πραγματικότητα ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ από ασυνεπείς κρατικούς υπαλλήλους; Όχι βέβαια. Τους τσουβαλιάζουν με τους παπαγάλους και τους απολογητές των πολιτικών.

Η διαφθορά αυτού καθ’ αυτού του ελληνικού κράτους ευθύνεται για την τραγωδία. Δεν υπάρχει πιο διεφθαρμένο σύστημα στον κόσμο. Πρόκειται για μαφία. Είναι σπείρες και συμμορίες που εκμεταλλεύονται τις κρατικές θέσεις τους για να καταληστεύουν τους πολίτες. Και αυτοί, από το φόβο -ακόμα και για τις ζωές τους- σιωπούν και πληρώνουν τη μαφία που λυμαίνεται το κράτος.

Δεν μπορούμε να μιλούμε αόριστα πια. Πίσω από τη διαφθορά κρύβονται απάνθρωποι. Και κάποιοι τους καλύπτουν. Το κάθε κόμμα από αυτά που έλαβαν μέρος σε κυβερνήσεις, έχει και τις δικές του ευθύνες. Στη χώρα που λέγεται Ελλάδα, ουδείς πληρώνει.

Τα είδαμε και στην Κύπρο. Χάθηκαν δισεκατομμύρια για το κράτος από το σκάνδαλο των «Χρυσών Διαβατηρίων». Μέχρι σήμερα, παρά τα στοιχεία και τις αποδείξεις δεν πλήρωσε κανείς.

Μάλιστα ένας εκ των κατηγορουμένων προσκλήθηκε στην ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας… Και η κυπριακή Βουλή προσπάθησε να πείσει τον λαό για την (δήθεν) ορθότητα της απόφασης της.

Τα ψέματα τελείωσαν και για την Ελλάδα και για την Κύπρο. “Ο αναμάρτητος υμών πρώτος τον λίθον βαλέτω”. Ο Κανάκης και οι διάφοροι γελωτοποιοί των πρωινών και των μεσημεριανών εκπομπών δίκασαν και αποφάσισαν. Φταίνε για όλα οι δημοσιογράφοι. Όχι, άλλο εμείς και άλλο αυτοί.

Ο κάθε σχολιαστής και ο κάθε αναλυτής έχει ατζεντα. Άλλοι υποστηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία, άλλοι τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι το ΠΑΣΟΚ. Εκτελούν «συμβόλαια» στο όνομα του κόμματος που υποστηρίζουν.

Προσυπογράφω ότι έγραψε ο συνάδελφος Χρήστος Νικολαϊδης ο οποίος πέρασε από το καμίνι της Ουκρανίας, όταν ο Κανάκης, ο Μουτσινάς, αυτή η δεσποινίς Καινούργιου, και άλλοι χρυσοπληρωμένοι αστέρες της τηλεόρασης απολάμβαναν τα πλούτη τους στις βίλες τους, όταν οι πολεμικοί ανταποκριτές, με κίνδυνο της ζωής τους, μετέδιδαν τα γεγονότα και παρουσίαζαν την κόλαση του πολέμου.

Ο κ. Κανάκης -ειδικά αυτός- οφείλει μία μεγάλη συγγνώμη στους πραγματικούς δημοσιογράφους. Σε ότι αφορά τον υπόλοιπο συρφετό, εμείς τους θεωρούμε εχθρούς του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, που κάποτε ήταν λειτούργημα.

Ναι, τα ελληνικά κανάλια ελέγχονται από τους Έλληνες ολιγάρχες. ΟΧΙ, οι δημοσιογράφοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους τιμούν την αλήθεια και αρνούνται να εκτελούν συμβόλαια. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα κ. Κανάκη. Δεν είναι όλοι οι σκύλοι μια γενιά…

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ;

«Αντωνη Κανάκη στο γράφω για να το εχεις και σε κειμενο: είσαι ενας αισχρός λασπολόγος, χυδαίος και απαράδεκτα υβριστής.
Είδα το ντεμεκ οργισμένο λογυδριο σου καθώς αποκαμωμένος ξάπλωνα στο κρεβάτι του ξενοδοχείου, στο τέλος μίας ακόμη εξουθενωτική μέρας, μίας εξαιρετικά δύσκολης αποστολής.

Και σε ακουσα να μιλάς για δημοσιογράφους- παπαγαλάκια, για τον κοσμο που δικαίως μας σιχαίνεται και για ανθρωπους που προσπαθούν να φτιάξουν μία άλλη πραγματικότητα.

Περίμενα να μιλησεις συγκεκριμένα. Περίμενα να ακοϋσω το όνομα καποιου συναδέλφου που σε εξόργισε με τα όσα είπε.

Αλλά δεν έκανες καμία διάκριση.

Μας τσουβαλιασες όλους μέσα στους φτηνούς χαρακτηρισμοϋς σου.

Έβαλες στην ίδια κατηγορία αυτούς που σε χαλάνε, για τον οποιοδήποτε δικαιολογημένο ή αδικαιολόγητο λόγο. Και αυτούς που μοχθούμε στο ρεπορτάζ.

Άκου λοιπόν γελοίε τυπάκο, που έγινες εκατομμυριούχος ως διασκεδαστής: όταν εγώ έφτασα στα Τέμπη, μαζί με τπυς συναδέλφους μου, τα παπουτσια μου κολλούσανε πάνω στις πυρωμένες λαμαρίνες.

Οι Πυροσβέστες και οι ΕΚΑΒιτες δακρυσμένοι μαζεύανε ανθρώπινα μέλη και στοιβάζανε τις μαύρες σακούλες πλάι στα συντρίμια

Την ατμόσφαιρα πλάκωνε η πιο άσχημη μυρωδιά που έχω ποτέ νιώσει, ένα μείγμα καμμένης σάρκας, λαδιών και λιωμένης λαμαρίνας.

Δεν κοιμήθηκα 48 ώρες. Γιατί έψαχνα. Και ξερεις κάτι κ. Τηλεαρτίστα; Αν σήμερα όλη η Ελλάδα ξέρει με σαφήνεια πώς, πότε και γιατί έγινε το δυστύχημα, εάν τώρα όποιον Έλληνα και να ρωτήσεις θα σου πει για τη βάρδια των σταθμαρχών, για τα ψαλίδια που έμειναν κλειστά, για το συστημα τηλεδιοίκησης που δεν δουλεύει, για το ποιος ήταν υπηρεσία εκείνη την ώρα και τόσα άλλα είναι γιατί οι Δημοσιογράφοι που εσύ με τέτοιο ποταπό τρόπο βρίζεις, τα ανακάλυψαν και τα μετέδωσαν! Τα έφεραν στη γνώση του κάθε Έλληνα.

Είμαι πολύ σίγουρος ότι ο ΟΣΕ δε θα ήθελε με τίποτε να βγουν τα άπλυτα του στη φόρα. Ούτε η κυβερνηση θα ήθελε να γνωστοποιηθούν όλα αυτά με τις καθυστερήσεις της. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελε να ξέρουν πολλοί για τις δικές του ευθύνες. Το υπουργείο Υποδομών θα ήθελε πολύ να μη μάθετε ποτέ για το Συστημα Τηλεδιοίκησης. Οι σταθμάρχες επίσης θα σκότωναν για να μην μαθευτεί ότι την κοπάνησαν στη βάρδια τους. Και ο Επιθεωρητής θα ήθελε πολύ να μην μαθει κανείς ότι πήρε αναρρωτική. Περισσότερο από όσο ήθελες εσύ να μη μαθευτούν ποτέ οι πομπές του Στάθη.

Αλλά όλα είναι στο φως σήμερα. Όλη η Ελλάδα γνωρίζει…

Και φυσικά όχι χάρη στη δική σου εκπομπή».

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΚΑΝΑΚΗΣ

«Παρακολουθούμε με αυτή την ακραία και ξεδιάντροπη διαπλοκή να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας σε κοινή θέα και μάλιστα το ιδιαιτέρως εξοργιστικό είναι ότι δεν έχουν καν την τσίπα, την συναισθηματική νοημοσύνη να χαλαρώσουν το υπερθέαμα διαπλοκής αυτές τις μέρες που πενθούμε τόσο βαριά» είπε -σε νέες δηλώσεις- ο Αντώνης Κανάκης.

«Δεν περιμέναμε κανένας από αυτούς να χαμπαριάσει και να αλλάξουν στο παραμικρό στάση, ύφος και γλώσσα του σώματος. Βγήκαν και είπαν ακριβώς αυτά τα θλιβερά πράγματα που περιμέναμε να πούνε, τα οποία είναι ανάξια λόγου» συνέχισε ο σατυρικός παρουσιαστής, ο οποίος είχε σημειώσει προχθές πως θα «βάλουν τα τσιράκια τους, θα επιτεθούν και σε εμάς, θα επιτεθούν σε εσάς».

«Αυτό που είναι άξιο λόγου και θα το πω πιο συνοπτικά και για τελευταία φορά είναι ότι παρακολουθούμε εδώ και καιρό μία ακραία και ξεδιάντροπη διαπλοκή μεταξύ συγκεκριμένων δημοσιογράφων και πολιτικών εξουσιών, δύο μέρη που εξ ορισμού θα έπρεπε να είναι απέναντι, αλλά συναλλάσσονται και συνεργάζονται στενά» κατέληξε ο Κανάκης.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

«Από την πρώτη στιγμή του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη οι δημοσιογράφοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και μεταδίδουν νυχθημερόν τις εξελίξεις. Η δημοσιογραφική έρευνα είχε αναδείξει εδώ και καιρό τις ελλείψεις στις υποδομές και την ασφάλεια των σιδηροδρομικών γραμμών.

Τα ρεπορτάζ αυτά δεν αναπαρήχθησαν όσο θα απαιτούσε η σοβαρότητα του ζητήματος με ευθύνη των επιχειρήσεων Τύπου και των ιδιοκτητών τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τοποθετήθηκε δημόσια και ξεκάθαρα για τα δομικά προβλήματα των Μέσων Ενημέρωσης. Το εύκολο “τσουβάλιασμα” που καταλήγει στην ουσιαστική στοχοποίηση των δημοσιογράφων από “χιουμοριστικές” εκπομπές, αποτελεί φτηνή εργαλειοποίηση της δικαιολογημένης οργής της κοινωνίας και ξεκάθαρα επιχειρεί να μετατοπίσει το βάρος των πραγματικών ευθυνών.

Καλό θα ήταν οι “χιουμορίστες” παρουσιαστές να μην συμβάλλουν στη συγκάλυψη και τον συμψηφισμό των ευθυνών, δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά, και να σεβαστούν τον κόπο χιλιάδων εργαζομένων που δουλεύουν ακούραστα με απολαβές που απέχουν μακράν από αυτές των τηλεπερσόνων-τιμητών».

Πηγή: Hellas Journal

Σχολιάστε εδώ