Συναντήσεις της Προέδρου ΕΒΕΑ με τον Πρέσβη της Κούβας και την Πρέσβη του Νίγηρα

Συναντήσεις της Προέδρου ΕΒΕΑ με τον Πρέσβη της Κούβας και την Πρέσβη του Νίγηρα

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023 η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, και το Μέλος Δ.Σ. ΕΒΕΑ και Υπεύθυνος για την Κούβα, κ. Χρίστος Μίχαλος, συναντήθηκαν με τον Πρέσβη της Κούβας, κ. Aramís Fuente Hernández.

Όπως ανφέρει το ΕΒΕΑ στην ανακοινωσή του, αναφέρθηκαν στις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε πολλούς τομείς, καθώς, σύμφωνα με τον Πρέσβη, η Κούβα είναι ανοιχτή σε ξένες επενδύσεις, διαθέτοντας μεγάλο portfolio στον τομέα των επενδύσεων.

Η Πρόεδρος τόνισε ότι παρά τον χαμηλό όγκο εμπορίου υπάρχουν σημαντικά περιθώρια περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Κούβας και υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας η υπογραφή Συμφωνίας Δράσεων μεταξύ του ΕΒΕΑ και του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Δημοκρατίας της Κούβας θα συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.

Επίσης, στις 2 Μαρτίου 2023 η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, συναντήθηκε με την Πρέσβη του Νίγηρα, κα Cheiffou Fatimata. Στη συνάντηση παρίσταντο και οι κ.κ. Γεώργιος Μυρογιάννης, Πρέσβης επί τιμή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) και Farid Moustapha M. Sanda, Γραμματέας της Πρέσβεως. Πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της οικονομίας του Νίγηρα από την Πρέσβη και συζητήθηκαν τρόποι βελτίωσης των διμερών σχέσεων των δύο χωρών, μεταξύ των οποίων και η διοργάνωση εκδήλωσης για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στον Νίγηρα.


Σχολιάστε εδώ