«Συμμαχία ανυπότακτων» στήνει ο Βαρουφάκης

«Συμμαχία ανυπότακτων» στήνει ο Βαρουφάκης

Ενώ οι δημοσκοπήσεις στέλνουν… εκτός Βουλής το ΜέΡΑ25

Καθώς όλες ανεξαιρέτως οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν το ΜέΡΑ25 να κινείται σε τροχιά… εξόδου από τη Βουλή (κάτω του 3%), ο Γ. Βαρουφάκης αναζητεί στηρίγματα προκειμένου να παραμείνει ενεργός στο πολιτικό σκηνικό και να συνεχίσει να… πολεμάει την ολιγαρχία, ντόπια και διεθνή.

Για τον σκοπό αυτό στρέφεται προς την πλευρά των πολιτικών δυνάμεων που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώ­ρο της Αριστεράς και αντιδρούν στις οδηγίες των Βρυξελλών και τα κελεύσματα του οικονομικού κατεστημένου, με την πρόθεση να συγκροτήσει μια «συμμαχία ανυπότακτων» που θα αντισταθεί στις πολιτικές που επιβάλλει η Κομισιόν και το οικονομικό κατεστημένο.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25, ο κ. Βαρουφάκης έκανε λόγο για «πρώτη φορά ρήξη» και απηύθυνε κάλεσμα προς όλες τις αριστερές δυνάμεις να συστρατευθούν στην κοινή προσπάθεια. «Το κάλεσμά μας αφορά την ανατρεπτική, την ανυπάκουη και την ανυπόκτακτη Αριστερά, κανέναν άλλον», ανέφερε. Και πρόσθεσε: «Τρία πράγματα υποσχόμαστε: Ιδρώτα, δάκρυα και αίμα. Τίποτα λιγότερο από ό,τι απαιτεί η ελευθερία». Εξήγησε δε ότι το σύνθημα θα είναι «πρώτη φορά ρήξη» και αυτό στην πράξη θα σημαίνει ένα κυβερνητικό πρόγραμμα 100 ημερών, το οποίο, όπως υποστήριξε, «φοβίζει την ολιγαρχία»!

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκε θετικά η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ), καθώς ο επικεφαλής της Δ. Στρατούλης έδωσε το «παρών» στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Μέ­Ρα25, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται η θετική α­πάντηση άλλων πολιτικών κινήσεων. Ο κ. Βαρουφάκης διαβεβαίωσε ότι πρόθεσή του δεν είναι το ΜέΡΑ25 να καπελώσει τις άλλες δυνάμεις, αντίθετα θέλει να ενδυναμωθούν πολιτικά και να διευρύνουν την απήχησή τους στην κοινωνία.

Σκληρή ήταν η κριτική που άσκησε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, για το γεγονός ότι δεν ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκλησή του για προεκλογικό διάλογο πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα. Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στην ηγεσία του, όμως οι άνθρωποι που είναι εγκλωβισμένοι εκεί, έ­χουν σημασία». Ξεκαθάρισε δε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει άνευ όρων σε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν θα πάμε να μοιράσουμε απλώς υπουργικά αυτοκίνητα», τόνισε.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ