Σκότωσαν τον κόσμο…

Σκότωσαν τον κόσμο…

Πάλι το ίδιο παραμύθι πρόβαλαν οι διοικούντες τον ΟΣΕ για τη φονική σύγκρουση, από την οποία έχασαν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι που έκαναν τη μοιραία επιλογή να πάνε στις δουλειές τους ή στις σχολές τους με τον σιδηρόδρομο.

Μια απίστευτη τραγωδία, που έκλεισε πολλά σπίτια. Χάθηκαν άνθρωποι που δεν έφταιγαν σε τίποτα. Απλώς έτυχε να πάρουν το τρένο για να πάνε στον προορισμό τους. Και η κατάληξη ήταν να γίνουν ένα με τα συντρίμμια του σιδηροδρόμου, που σκόρπισαν στα χωράφια από την ανικανότητα του σταθμάρχη, τον οποίο είχε διορίσει ο κομματάρχης του.

Δεν είναι, όμως, ο σταθμάρχης ο μόνος που φταίει για την απίστευτη αυτή σύγκρουση, που οδήγησε δεκάδες συνανθρώπους μας στο νεκροταφείο. Οι πρώτοι που φταίνε είναι οι διοικούντες τον ΟΣΕ. Έχουν τεράστιες ευθύνες. Η πολιτική ηγεσία θα έπρεπε να είχε «αποκεφαλίσει» όλους εκείνους που είχαν την ευθύνη για τη συγκεκριμένη διαδρομή.

Τεράστιες ευθύνες έχει και η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, που δεν έλεγξε ποτέ, όπως προκύπτει, τα συστήματα ασφαλείας. Ουδέποτε ασχολήθηκε σοβαρά. Φαίνεται ότι ο ρόλος της ΡΑΣ είναι καθαρά διακοσμητικός. Μόνο που η «καρέκλα» κάποιες φορές κοστίζει πολύ ακριβά…


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ