Ψηφίστηκε η εξαγορά των καταπατημένων

Ψηφίστηκε η εξαγορά των καταπατημένων

Ψηφίστηκε την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εξαγορά κατεχομένων ακινήτων της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου.

Πρόκειται για μια νομοθετική λύση που αφορά τις χιλιάδες εκκρεμείς δίκες μεταξύ Δημοσίου και ιδιωτών, που μπλοκάρουν την αξιοποίηση ιδιωτικών περιουσιών, τις μεταβιβάσεις και συναλλαγές και δεν επιτρέπουν να ολοκληρωθούν το Κτηματολόγιο και οι Δασικοί Χάρτες.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος ανέφερε συγκεκριμένα: «Με το νομοσχέδιο αυτό η κυβέρνηση δίνει οριστική και δίκαιη λύση σε ένα υπαρκτό κοινωνικό πρόβλημα που έρχεται από το παρελθόν και αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς των κατεχομένων δημοσίων και ανταλλάξιμων ακινήτων που διαχειρίζεται το υπουργείο Οικονομικών».

Η αντιπολίτευση πρότεινε τη μείωση του κόστους εξαγοράς του ακινήτου βάσει των σημερινών αντικειμενικών αξιών και την ένταξη στις ευεργετικές ρυθμίσεις όλων των ιδιοκτητών των οποίων οι αιτήσεις εκκρεμούν αλλά και όσων δεν δήλωσαν ως πρώτη κατοικία το ακίνητό τους, αλλά αποδεικνύεται από δημόσια έγγραφα.

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης είπε ότι «είναι μια ιστορική ευκαιρία να δοθεί οριστική λύση σε χιλιάδες περιπτώσεις ιδιοκτητών που βρίσκονται εδώ και δεκάδες χρόνια υπό ομηρία σε καθεστώς γκρίζων ζωνών».

Μετά την έκδοση του ΦΕΚ, από το οποίο θα προκύψουν οι τελικές ρυθμίσεις, θα επανέλθουμε στο θέμα για να ενημερώσουμε τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες κατεχόμενων ακινήτων.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ