Από τα Ιεροσόλυμα το ιερό λάδι για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου (video)

Από τα Ιεροσόλυμα το ιερό λάδι για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου (video)

Το ιερό λάδι που θα χρησιμοποιηθεί για το χρίσμα του βασιλιά Κάρολο στη στέψη του τον Μάιο έχει καθαγιαστεί στην Ιερουσαλήμ, αντικατοπτρίζοντας τους δεσμούς του Βρετανού μονάρχη με τους Αγίους Τόπους, ανέφεραν την Παρασκευή το Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Ο Μακαριώτατος Θεόφιλος Γ’, ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, και ο Αγγλικανός Αρχιεπίσκοπος της πόλης Χοσάμ Ναούμ, καθαγίασαν το χριστουγεννιάτικο λάδι στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου, ανακοίνωσε το παλάτι, σύμφωνα με το Reuters.

Το λάδι θα χρησιμοποιηθεί για να χρίσει τον Κάρολο όταν αυτός και η σύζυγός του Καμίλα στεφθούν στο Αβαείο του Γουέστμινστερ του Λονδίνου στις 6 Μαΐου, σε αυτό που θεωρείται το πιο ιερό μέρος της επίσημης τελετής.

Το ιερό λάδι παρασκευάστηκε χρησιμοποιώντας ελιές που συγκομίστηκαν από δύο ελαιώνες στο Όρος των Ελαιών, στη Μονή της Αναλήψεως και στο Μοναστήρι της Μαρίας Μαγδαληνής, τον τόπο ταφής της γιαγιάς του Καρόλου, Πριγκίπισσας Αλίκης της Ελλάδας.

Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ Τζάστιν Γουέλμπι, ο οποίος θα διευθύνει τη λειτουργία, είπε ότι ήταν επιθυμία του βασιλιά Καρόλου, το λάδι να προέρχεται από το Όρος των Ελαιών από τότε που ξεκίνησε ο σχεδιασμός της στέψης και αυτό αντικατοπτρίζει την προσωπική οικογενειακή σχέση του Καρόλου.

«Αυτό καταδεικνύει τη βαθιά ιστορική σχέση μεταξύ της στέψης, της Βίβλου και των Αγίων Τόπων», δήλωσε ο Γουέλμπι, ο πνευματικός επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας. «Από τους αρχαίους βασιλιάδες μέχρι σήμερα, οι μονάρχες έχουν αλειφθεί με λάδι από αυτόν τον ιερό τόπο».


Σχολιάστε εδώ