Νάρκες στον δρόμο της κυβέρνησης
–Ανησυχία στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας μετά τις αποκαλύψεις για Νικολάου και Μπρατάκο
Ανδρ. Πάτσης, Θ. Χειμάρας και τώρα Σ. Νικολάου και Γ. Μπρατάκος! Βουλευτές και στελέχη της κυβερνητικής παράταξης, ορισμένα εξ αυτών κοντά στον πρωθυπουργό, εμφανίζονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις που είτε έχουν οσμή σκανδάλου είτε συνδέονται με τη διαχείριση δημόσιου χρήματος. Με το ανάλογο κόστος για την κυβέρνηση, που δίνει την εντύπωση ότι βαδίζει σε έναν δρόμο σπαρμένο με νάρκες.
Τις έντονες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η αποκάλυψη εγγράφου του ΣΔΟΕ, βάσει του οποίου, κατά την περίοδο που η Σοφία Νικολάου ήταν Γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής υπήρξαν αποφάσεις για αναθέσεις (προμήθεια υγειονομικού υλικού) από τις οποίες το Δημόσιο ζημιώθηκε περί τα 2 εκατ. ευρώ.
Η ίδια αμφισβητεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ και υποστηρίζει ότι σε αυτό υπάρχουν σημαντικές ανακρίβειες, ωστόσο οι δυσμενείς εντυπώσεις και τα ερωτηματικά παραμένουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε το Μέγαρο Μαξίμου να αποπέμψει την κ. Νικολάου και να μην τη συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας (Εύβοια). Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.
Πριν κοπάσει ο θόρυβος για τα πεπραγμένα της κ. Νικολάου, έσκασε το θέμα του Γ. Μπρατάκου, υφυπουργού Επικρατείας και εκ των στενών συνεργατών του Κυρ. Μητσοτάκη. Όπως αποκαλύφθηκε, έχει παραπεμφθεί σε δίκη μετά από μήνυση του ΕΦΚΑ το 2019, για μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών εισφορών. Η αποκάλυψη αυτή έδωσε την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσει για «στρατηγικούς κακοπληρωτές» του κράτους και να υπογραμμίσει ότι φίλοι του Κυρ. Μητσοτάκη «ροκανίζουν το δημόσιο χρήμα και φεσώνουν το κράτος». Δεδομένου ότι ο κ. Μπρατάκος είναι πλέον το δεξί χέρι του πρωθυπουργού, ο πολιτικός αντίκτυπος είναι ισχυρός.
Τα διαδοχικά αυτά κρούσματα έχουν προκαλέσει την έντονη δυσφορία και την ανησυχία κυβερνητικών στελεχών, αλλά και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι δικαίως αγωνιούν για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στην πορεία προς τις εκλογές και πολύ περισσότερο στο αποτέλεσμα της κάλπης.
Πόσω μάλλον που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πόσες άλλες νάρκες αυτού του είδους θα σκάσουν μέχρι τις εκλογές.