Να επιστρέψει στη συνθήκη new START κάλεσε τη Ρωσία η Γερμανίδα ΥΠΕΞ από τη σύνοδο των G20

Να επιστρέψει στη συνθήκη new START κάλεσε τη Ρωσία η Γερμανίδα ΥΠΕΞ από τη σύνοδο των G20

Η G20 δημιουργήθηκε για να δώσει στον κόσμο ελπίδα ότι τα πιο πιεστικά προβλήματά μας θα μπορούσαν να επιλυθούν. Γι’ αυτό ταξιδεύω στο Δελχί για να υποβάλω τις προτεραιότητες της Γερμανίας, είπε η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ.

“Πρέπει να επικεντρώσουμε όλη μας την ενέργεια στην αντιμετώπιση αυτών των μεγάλων παγκόσμιων προκλήσεων. Αυτό περιλαμβάνει την αντιμετώπιση του κυνικού παιχνιδιού της Ρωσίας. Οι πύραυλοι της Ρωσίας είναι αυτοί που στοχεύουν αθώους ανθρώπους στην Ουκρανία και έχουν επίσης αντίκτυπο στην επισιτιστική και ενεργειακή ασφάλεια πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Η διεθνής κοινότητα είναι ενωμένη όταν πρόκειται για το θεμελιώδες ζήτημα της υπεράσπισης του Καταστατικού μας Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών” ανέφερε η γερμανίδα υπΕΞ.

“Eργαζόμαστε για την οικοδόμηση μιας νέας διεθνούς χρηματοοικονομικής αρχιτεκτονικής, επειδή η κλιματική αλλαγή κάνει τις φυσικές καταστροφές όλο και πιο σοβαρές και ολοένα πιο ακριβές” σημείωσε.

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ κάλεσε σήμερα τον Ρώσο ομόλογό της Σεργκέι Λαβρόφ να επιστρέψει η χώρα του στην πλήρη εφαρμογή της συνθήκης New START για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων.

“Σας ζητώ, κ. (Σεργκέι) Λαβρόφ να επιστρέψετε στην πλήρη εφαρμογή της new START”, σημείωσε η Μπέρμποκ στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης για τον πλουραλισμό της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της G20 στην Ινδία, σύμφωνα με την γερμανική αντιπροσωπεία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.


Σχολιάστε εδώ