Κυρ. Πιερρακάκης: «Τη Δευτέρα ανακοινώνουμε τον Ψηφιακό Φάκελο Μεταβίβασης Ακινήτων»

Κυρ. Πιερρακάκης: «Τη Δευτέρα ανακοινώνουμε τον Ψηφιακό Φάκελο Μεταβίβασης Ακινήτων»

Ερωτηθείς, δεδομένου ότι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, την επόμενη εβδομάδα θα προκηρυχθούν οι εκλογές, αν θα μεταφερθεί για την επόμενη τετραετία ο ψηφιακός φάκελος των ακινήτων, υπογράμμισε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ την Τρίτη και τον Γιώργο Κουβαρά, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης:

«Δεν θα πάει μετά τις εκλογές. Ανεξάρτητα από το πότε θα τις προκηρύξει ο πρωθυπουργός, το οποίο ακόμη δεν είναι γνωστό. Αυτό το οποίο είναι γνωστό όμως είναι ότι από τη δικιά μας πλευρά και αυτό μπορώ να σας το πω ως είδηση: Τη Δευτέρα θα ανακοινώσουμε από κοινού με τους συμβολαιογράφους τον ψηφιακό φάκελο μεταβίβασης ακινήτου, ο οποίος θα είναι ένα ψηφιακό σύστημα -σε πρώτη φάση πιλοτικό- και θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν οι συμβολαιογράφοι και να αντλήσουν όλον αυτόν τον πακτωλό χαρτιών που σήμερα ουσιαστικά ζητούν από τους πολίτες για μια μεταβίβαση ακινήτου να το αντλούν αυτόματα ψηφιακά (…) Θα μπορεί ο συμβολαιογράφος να αντλήσει όλα τα στοιχεία τα οποία αφορούν το ακίνητο αυτόματα με μια πλατφόρμα την οποία θα έχει μπροστά του.

(…) Έχει γίνει σε συνεργασία με τους συμβολαιογράφους και θέλω να ευχαριστήσω και το προεδρείο τους. Είναι χρηστικό και λειτουργικό και έτσι θα αντλούνται όλα τα έγγραφα, όλα τα εργαλεία αυτόματα από τον συμβολαιογράφο».

Με πληροφορίες από το ertnews.gr

Σχολιάστε εδώ