Κτηματολόγιο: Φραγή σε άδειες και αποδοχές

Κτηματολόγιο: Φραγή σε άδειες και αποδοχές

Ο Προκόπης Γιόγιακας έγραψε στα «Νέα» της προηγούμενης Τρίτης: «Το μπλοκάρισμα των οικοδομικών αδειών από τις πολεοδομίες, η μη δυνατότητα αποδοχής κληρονομιάς εκτάσεων που φαίνονται ως δασικές, τα δασικά αυθαίρετα και η διευθέτηση των εκχερσωμένων εκτάσεων είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που προκαλούνται από τις εκκρεμότητες των Δασικών Χαρτών».

Αγκάθι οι αντιρρήσεις

Η ανάρτηση των Δασικών Χαρτών σήκωσε το χαλί και φάνηκαν τα προβλήματα των τελευταίων 80 χρόνων. Το μεγαλύτερο αγκάθι αυτήν τη στιγμή είναι ο μεγάλος αριθμός των αντιρρήσεων που έχουν υποβληθεί επί των Δασικών Χαρτών και ανέρχεται σε 340.018, στον οποίο (αριθμό) προστίθενται 88.594 αιτήματα διόρθωσης προδήλων (προφανών) σφαλμάτων.

Άγνωστοι οι νόμιμοι ιδιοκτήτες της ορεινής Ζακύνθου

Διαβάσαμε στην «Ημέρα της Ζακύνθου» από τον Γεώργιο Τσουκαλά – Μανιάτη ότι «οι κάτοικοι καλούνται τα τελευταία χρόνια, μετά το συμβόλαιο πώλησης 14.500 στρεμμάτων του 2014 προς το Κατάρ, να αποδείξουν στο Ελληνικό Κτηματολόγιο ότι, επί εκατοντάδες χρόνια, δεκάδες πρόγονοί τους κατείχαν, καλλιεργούσαν και ζούσαν σε εκτάσεις στην ορεινή επίμαχη ζώνη».

Υψηλάντης για Ρόδο

Με ερώτησή του προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Υψηλάντης θέτει την ανάγκη κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων στο Κτηματολόγιο της Ρόδου, ρωτώντας για τον τρόπο με τον υπουργείο αντιμετωπίζει τη μεταγραφή χιλιάδων εκκρεμών πράξεων και το στάδιο μετάπτωσης του Κτηματολογίου Ρόδου, Κω, Λέρου στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

Μεσσήνιος… ο Επικούριος Απόλλων;

«Περίεργα παιχνίδια με το μνημείο», γράφει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Φωτεινόπουλος στην «Πρωινή Ηλείας», αναφερόμενος στο σοκ που βίωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Εφορείας Αρχαιοτήτων της Ηλείας, όταν διαπίστωσαν ότι οι γεωγραφικές συντεταγμένες στην εφαρμογή του αναδόχου του υπό κατάρτιση Ελληνικού Κτηματολογίου εντάσσουν τον Επικούριο Απόλλωνα στα γεωγραφικά όρια… της Μεσσηνίας.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ