Εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας έξω από τη Λάρισα –  Πληροφορίες για νεκρούς καιτραυματίες – Ανακοίνωση της Hellenic Train και της Πυροσβεστικής

Εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας έξω από τη Λάρισα – Πληροφορίες για νεκρούς καιτραυματίες – Ανακοίνωση της Hellenic Train και της Πυροσβεστικής

Ένα σοβαρό περιστατικό συνέβη έξω από τη Λάρισα, στο ύψος του Ευαγγελισμού, έπειτα από σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας με εμπορική αμαξοστοιχία σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης 28/02/23, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.


Εκπρ. Πυροσβεστικής για σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Δεκαέξι νεκροί – 85 τραυματίες


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν πολλοί τραυματίες, τα δύο πρώτα βαγόνια επιβατικής αμαξοστοιχίας υπέστησαν καταστροφικές ζημιές μετά τη σύγκρουσή της με εμπορική στη Λάρισα, στο ύψος του Ευαγγελισμού.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και περιπολικά της αστυνομίας.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τουλάχιστον 30 ασθενοφόρα έχουν σπεύσει για την μεταφορά των τραυματιών στα δυο νοσοκομεία της Λάρισας.

Στο σημείο επιχειρούν 40 μέλη της πυροσβεστικής με 17 οχήματα.

Νωρίτερα, η Πυροσβεστική ανέφερε πως δύο αμαξοστοιχίες -επιβατική και εμπορική- συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα να εκτροχιαστούν τα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας και να εκδηλωθεί πυρκαγιά.

Η φωτιά έχει περιοριστεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.


Για σύγκρουση μεταξύ δύο αμαξοστοιχιών, μίας εμπορικής και μίας επιβατικής κάνει λόγο η Hellenic Train στην πρώτη της τοποθέτηση για την τραγωδία στα Τέμπη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση (Πηγή ertnews.gr):

«Στον Ευαγγελισμό σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών: μιας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας και της αμαξοστοιχίας IC 62 που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη.
Την ώρα της σύγκρουσης επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες.
Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες και προσωπικό της Hellenic Train, οι οποίοι συμμετείχαν σε επιχειρήσεις διάσωσης και παροχή βοήθειας στους ταξιδιώτες.
Αναμένεται συνεχής ενημέρωση».

Φωτo: larissanet/Θανάσης Καλιακούδας

Σχολιάστε εδώ