Απευθείας βοήθεια στη Συρία

Απευθείας βοήθεια στη Συρία

Παρά τις τυπικές κινήσεις που έγιναν, υπάρχει μεγάλο κενό στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Συρία, σε περιοχές μάλιστα όπου κατοικεί και ορθόδοξος πληθυσμός.

Οι ορθόδοξοι έχουν δεχθεί τα σοβαρότερα πλήγματα στη διάρκεια του 12ετούς εμφυλίου πολέμου και τώρα μένουν και πάλι αβοήθητοι από τη Δύση αλλά και από τα ομόδοξα έθνη. Ο κ. Δένδιας μίλησε τηλεφωνικώς με τον Πατριάρχη Αντιοχείας οκτώ μέρες μετά τον σεισμό, αλλά αυτό δεν αρκεί.

Πρέπει και σε επίπεδο ΕΕ να αναλάβει πρωτοβουλίες η Αθήνα, αλλά και σε διμερές επίπεδο, προκειμένου να βρεθεί τρόπος να σταλεί απευθείας βοήθεια στη Συρία… Εξάλλου, ο ίδιος ο κ. Δένδιας είπε ότι δεν μπορεί να ισχύουν κυρώσεις και αποκλεισμοί σε θέματα ανθρωπιστικά.

Πύλη η Ελλάδα
Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και ένας ακόμη μεγάλος κίνδυνος για την Ελλάδα. Τα τέσσερα εκατομμύρια σύροι πρόσφυγες που ζουν στην Τουρκία πλέον δεν θα έχουν ελπίδα επιβίωσης, ούτε προοπτική επιστροφής στην πατρίδα τους, ενώ και εκατοντάδες χιλιάδες θύματα του σεισμού στην Τουρκία και κυρίως στη Συρία ίσως αναζητήσουν την επιβίωσή τους προσπαθώντας να περάσουν στη Δύση. Και πρώτη πύλη προς την Ευρώπη είναι η Ελλάδα…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ

Φωτό: AP Photo/Ghaith Alsayed

Σχολιάστε εδώ