Μιχαήλ Τσουτλασβίλι: Ξυπνάω και κοιμάμαι με τη σκέψη στο τζούντο και το Παρίσι!

Μιχαήλ Τσουτλασβίλι: Ξυπνάω και κοιμάμαι με τη σκέψη στο τζούντο και το Παρίσι!

Το πρώτο του διεθνές μετάλλιο για το 2023, το οποίο ήρθε σχεδόν οκτώ μήνες μετά την 5η θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν αλλά και τέσσερα χρόνια μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U18, πανηγύρισε εδώ και λίγες ημέρες ο Μιχαήλ Τσουτλασβίλι.

Κατετάγη 3ος στο Ευρωπαϊκό Όπεν της Σόφιας, κατακτώντας μετάλλιο… ψυχολογίας, ενόψει της προσπάθειας που είναι διατεθειμένος να κάνει στο υπόλοιπο της χρονιάς, με στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Μια πρόκριση που περνάει μέσα από τα… πόντιουμ των μεγαλύτερων διοργανώσεων που υπάρχουν στο καλαντάρι της IJF και της EJU και τα οποία ο 20χρονος τζουντόκα είναι διατεθειμένος να διεκδικήσει με θέληση και τεράστια αφοσίωση. Άλλωστε όπως είπε στο επίσημο site της ΕΟ Τζούντο, ξυπνάει και κοιμάται με τη σκέψη του στο αγαπημένο του άθλημα, στο οποίο έχει αφιερωθεί ολοκληρωτικά, με πολλές ώρες μέσα στα τατάμι σε καθημερινή βάση, αλλά και στο «Παρίσι 2024» που αποτελεί διακαή πόθο.

 

Ο λόγος στον Τσουτλασβίλι:
– Για το πρώτο του μετάλλιο μέσα στο 2023: «Ξεκίνησε καλά η χρονιά. Ήταν ένα μετάλλιο που ήθελα εδώ και καιρό, αν και φυσικά θα προτιμούσα το χρυσό. Η τρίτη θέση ωστόσο με πεισμώνει και με δυναμώνει ώστε να προσπαθήσω ακόμη περισσότερο στους επόμενους αγώνες».
– Για τις προγραμματισμένες αγωνιστικές υποχρεώσεις και τους φετινούς στόχους: «Για την ώρα γνωρίζω ότι θα συμμετέχω στο Γκραν Σλαμ της Τιφλίδας. Ο στόχος μου είναι η χρονιά να είναι γεμάτη μετάλλια από μεγάλους αγώνες. Σε παγκόσμιο επίπεδο. Δουλεύω σκληρά για να πετύχω το στόχο μου και προπάντων, πιστεύω στον εαυτό μου».
– Για το εάν θεωρεί τον εαυτό του διάδοχο των μεγάλων Ελλήνων τζουντόκα: «Ακόμα δεν έχω πετύχει κάτι, αν εξαιρέσουμε το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό. Δεν έχω δείξει το 100% των δυνατοτήτων μου. Έχω πολλά περισσότερα να δώσω, κι αυτό θα το δείξει ο χρόνος. Επιθυμία μου είναι να φτάσω το δυνατόν πιο ψηλά, με το Ολυμπιακό μετάλλιο να αποτελεί τον υπέρτατο στόχο».
– Για τη βοήθεια που παίρνει από τον προπονητή των δύο Ολυμπιακών μεταλλίων, Νίκο Ηλιάδη: «Εννοείται πως είναι σημαντική η συμβολή του. Με εμπειρία τόσων ετών, εννοείται πως με καθοδηγηθεί σωστά»
– Για τους αθλητές που έχει ως πρότυπα: «Φυσικά τον Ηλία Ηλιάδη αλλά και τον Λάντα Σαβντατουασβίλι (σ.σ. κάτοχος τριών Ολυμπιακών μεταλλίων, ενός Παγκοσμίου και τεσσάρων Ευρωπαϊκών)».
– Το μυστικό για έναν αθλητή, προκειμένου να φτάσει ψηλά: «Θέληση, τεράστια αφοσίωση στον στόχο και πολλές ώρες προπόνηση. Προσωπικά, ξυπνάω και κοιμάμαι έχοντας στο μυαλό μου μόνο το τζούντο. Έστω κι αν ενδιάμεσα έχω κάνει προπόνηση 5 με 6 ώρες».
– Ολυμπιακή συμμετοχή σε Παρίσι ή Λος Άντζελες; : «Θα ήθελα να πάρω πρόκριση για το Παρίσι. Να έχω την ευκαιρία να διεκδικήσω ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Ξέρω ότι ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μου, όμως θα προσπαθήσω να διεκδικήσω την πρόκριση. Το ονειρεύομαι συχνά. Θα κάνω την προσπάθειά μου ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος. Δυστυχώς στη Σόφια, το χάλκινο μετάλλιο δεν αντιστοιχούσε σε πολλούς πόντους. Χρειάζομαι μετάλλιο σε μεγαλύτερους αγώνες για να μπορώ να παίρνω βαθμούς στην Ολυμπιακή κατάταξη της κατηγορίας μου. Αν πάλι δεν προλάβω το Παρίσι, εννοείται πως είμαι διατεθειμένος να περιμένω μέχρι το Λος Άντζελες. Με περισσότερη εμπειρία, μεγαλύτερη αφοσίωση και ατελείωτες ώρες προπόνησης ώστε να κυνηγήσω το όνειρο».
Με πληροφορίες από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΖΟΥΝΤΟ

Σχολιάστε εδώ