Ιταλία: Τραγωδία με μετανάστες – Το μύνημα της Τζ. Μελόνι

Ιταλία: Τραγωδία με μετανάστες – Το μύνημα της Τζ. Μελόνι

Σαράντα μετανάστες βρέθηκαν νεκροί σε παραλία στη νότια Ιταλία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ansa. Mέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι μετανάστες επέβαιναν στη λέμβο που βυθίστηκε. Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία η βάρκα έσπασε και οι άτυχοι μετανάστες έπεσαν στα παγωμένα νερά.

To πρακτορείο ειδήσεων Adnkronos ανέφερε ότι πάνω από 100 άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες και ότι περίπου 50 είχαν διασωθεί. Το σκάφος, που μετέφερε μετανάστες από το Ιράν, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, συνετρίβη σε βράχια εν μέσω κακών καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με το Adnkronos.

Σύμφωνα με το πρακτορείο AGI, μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται μωρό ηλικίας λίγων μηνών. Οι πρώτες βοήθειες σε μετανάστες και πρόσφυγες παρασχέθηκαν από την ιταλική οικονομική αστυνομία. Τα ταχύπλοά της συνεχίζουν τις έρευνες, σε αναζήτηση τυχόν επιζώντων, ενώ στους διασωθέντες παρέχεται ιατρική φροντίδα από τον Ιταλικό Ερυθρό Σταυρό.

Το Γραφείο Τύπου της Ιταλικής Κυβέρνησης μετέδωσε μήνυμα της Τζόρτζια Μελόνι σχετικά με το ναυάγιο που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 33 άτομα τη νύχτα του Σαββάτου 25/02, στην περιοχή Κούτρο στις ακτές της Καλαβρίας.

“Η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τις πολλές ζωές που τερματίζονται από τους διακινητές ανθρώπων” τονίζει το μήνυμα. “Είναι εγκληματικό να βγάλει κανείς στη θάλασσα ένα σκάφος μήκους μόλις 20 μέτρων με 200 επιβαίνοντες και με δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Είναι απάνθρωπο να ανταλλάσσονται οι ζωές ανδρών, γυναικών και παιδιών με την τιμή του ‘εισιτηρίου’ που πληρώνουν οι ίδιοι με την ψεύτικη προοπτική ενός ασφαλούς ταξιδιού” συνεχίζει η πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με το μήνυμα “η (Ιταλική) Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να αποτρέψει τις αναχωρήσεις και μαζί με αυτές την εμφάνιση αυτών των τραγωδιών, και θα συνεχίσει να το κάνει, πρωτίστως απαιτώντας τη μέγιστη δυνατή συνεργασία από τα Κράτη αναχώρησης και προέλευσης. Η δράση όσων σήμερα κερδοσκοπούν πάνω σε αυτούς τους θανάτους, αφού πρώτα εξύψωσαν την ψευδαίσθηση μιας μετανάστευσης χωρίς κανόνες, σχολιάζεται από μόνη της”.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, ertnews.gr
Φωτό αρχείου

Σχολιάστε εδώ