Ταφόπλακα στη συνεργασία βάζουν οι μεταγραφές

Ταφόπλακα στη συνεργασία βάζουν οι μεταγραφές

–Για «αποστασία» καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ τον Κυρ. Μητσοτάκη

Επιχείρηση «άλωσης» του ΠΑΣΟΚ έχει θέσει σε εφαρμογή το Μέγαρο Μαξίμου με τις διαδοχικές μεταγραφές μικρομεσαίων (προς το παρόν) στελεχών που μέχρι πρότινος ήταν στις τάξεις του Κινήματος.

Ενισχυτικές της βεβαιότητας ότι πρόκειται για στρατηγικό σχέδιο οι πληροφορίες που διακινούνται α­πό το περιβάλλον του πρωθυπουργού, σύμφωνα με τις οποίες οι μεταγραφές θα συνεχισθούν και θα κορυφωθούν καθώς θα προσεγγίζουμε τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Αφήνουν δε να εννοηθεί ότι στην κατάλληλη στιγμή θα υπάρξουν και… μεταγραφές αεροδρομίου!

Από το Μέγαρο Μαξίμου πά­ντως… διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους και υποστηρίζουν ότι δεν είναι στην πρόθεσή τους να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ και ότι απλά συνεχίζεται η στρατηγική που είχε ξεκινήσει από το 2016 ο Κυρ. Μητσοτάκης για τη διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας προς τον χώρο του Κέντρου.

Στη Χαριλάου Τρικούπη δεν ερμηνεύουν με τον ίδιο τρόπο τις κινήσεις του και μιλούν για «αποστασία», ενώ οι πιθανότητες μετεκλογικής συνεργασίας εξανεμίζονται και εκμηδενίζονται. «Ο κ. Μητσοτάκης πρωταγωνιστεί στην εξαχρείωση του δημόσιου βίου, συνεχίζοντας την οικογενειακή του παράδοση», ήταν το άκρως αιχμηρό σχόλιο της Χαριλάου Τρικούπη.

Ο ίδιος ο Ν. Ανδρουλάκης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «ποτέ άλλοτε πρωθυπουργός δεν έδειξε τέτοια απρέπεια, μετατρέποντας το Μέγαρο Μαξίμου σε ατελιέ φωτογραφιών». Αναφερόταν στα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που πήγαν στο πρωθυπουργικό γραφείο και φωτογραφήθηκαν δίπλα στον κ. Μητσοτάκη.

Ο τελευταίος, ωστόσο, δεν φαίνεται να πτοείται από τις οργισμένες αντιδράσεις της Χαριλάου Τρικούπη και, όπως προαναφέραμε, σχεδιάζει και νέες μεταγραφές στελεχών από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Με τον τρόπο αυτό εκτιμά ότι θα διευρύνει την απήχησή του στον χώρο του Κέντρου, που –κατά την πάγια θέση του– είναι αυτός που θα δώσει τη νίκη στις εκλογές. Κυβερνητικοί παράγοντες πάντως βλέπουν μια ακόμη πτυχή στην όλη υπόθεση: Αν το ΠΑΣΟΚ συνεχίσει να χάνει στελέχη, δίνοντας την εικόνα ενός κόμματος που «αποσυντίθεται», θα φτάσει στις εκλογές όντας σε πολύ δύσκολη θέση και το αποτέλεσμα θα απέχει πολύ από τους στόχους και τις προσδοκίες της ηγεσίας.

Κατά συνέπεια, δεν θα είναι –από πολιτικής απόψεως– σε θέση να βάλει όρους και θα συρθεί σε μια κυβερνητική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία. Με όποιες επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό, σε διάφορα επίπεδα, για το Κίνημα.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ