Παναγιώτης Κελεσίδης στο “Π”: Μονόδρομος η νίκη

Παναγιώτης Κελεσίδης στο “Π”: Μονόδρομος η νίκη

Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΕΛΕΣΙΔΗ
Πρώην Διεθνούς Τερματοφύλακα του Ολυμπιακού


Τα ντέρμπι είναι πάντα ντέρμπι, αλλά ειδικά στην παρούσα φάση για τον Ολυμπιακό η νίκη είναι μονόδρομος, αν θέλει να προσεγγίσει την κορυφή και παράλληλα να καταστήσει προς όλους σαφές πως επέστρεψε για τα καλά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός πιστεύω δεν θα είναι δυσαρεστημένος με την ισοπαλία και λογικά θα παραταχθεί με τον νου του πρώτα στην άμυνα και μετά στη δημιουργία φάσεων μπροστά στην αντίπαλη εστία. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός, με τον κόσμο στο πλευρό του, έχει τη δυνατότητα να πάρει το ματς, που θα του χαρίσει νέο ηθικό και φυσικά σημαντική βαθμολογική ώθηση.

Ασφαλώς και τα προγνωστικά στην πιο κλασική μάχη του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν είναι ποτέ εύκολα, όμως θεωρώ ότι η έδρα παίζει –και θα παίξει και σήμερα– ρόλο. Ένα γεμάτο, κατάμεστο γήπεδο, μια καυτή εξέδρα στο πλάι του οπωσδήποτε αποτελεί ικανή τόνωση για τον γηπεδούχο και δεν μένει παρά οι ποδοσφαιριστές του να μπουν ορμητικά στην αναμέτρηση και να την κάνουν δική τους.

Νομίζω ότι θα παρακολουθήσουμε ωραίο παιχνίδι, με φάσεις και γκολ. Και οι δύο αντίπαλοι έχουν μονάδες σπουδαίες που μπορούν να παίξουν επιθετικά και να απειλήσουν. Απλώς, όπως προείπα, εκτιμώ ότι ο Παναθηναϊκός θα δώσει μεγαλύτερη προσοχή στα μετόπισθεν και θα επιχειρήσει κυρίως στην κόντρα να αξιοποιήσει τους μεσοεπιθετικούς του.

Είναι από τα ματς εκείνα που λες ότι μπορεί να κρίνουν τίτλο. Και ναι μεν είναι νωρίς ακόμη για ασφαλή συμπεράσματα, αφού ακολουθούν τα πλέι οφ, όπου τα πάντα μπορούν να ανατραπούν, ωστόσο όταν επικρατείς του «αιωνίου» αντιπάλου σου αποκτάς ψυχολογία και δύναμη για να προχωρήσεις πιο θαρρετά και με περισσότερη σιγουριά.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: tovima.gr


Σχολιάστε εδώ