Εκκαθαριστικά αποδοχών μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου…

Εκκαθαριστικά αποδοχών μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου…

Ανάπτυξη 1,2% φέτος αναμένει για την ελληνική οικονομία η Κομισιόν έναντι 1% που προέβλεπε το φθινόπωρο. Ακόμη, για το 2023 περιμένει πτώση του πληθωρισμού στο 4,5%, αλλά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον επίμονο πληθωρισμό στα τρόφιμα.

♣ Μεγάλοι επιχειρηματικοί ό­μιλοι της Δύσης παραμένουν στη Ρωσία, αν και είχαν δεσμευθεί για «έξοδο».

Οι φορείς και τα λογιστήρια των επιχειρήσεων θα πρέπει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου να αποστείλουν τα εκκαθαριστικά αποδοχών. Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα ξεκινήσει στις 25 Μαρτίου και η αποπληρωμή του φόρου θα γίνει σε οκτώ μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να πρέπει να πληρωθεί μέχρι τις 31 Ιουλίου.

♣ Προγράμματα για 200.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας το 2023, με στόχο τη δραστική μείωση της ανεργίας. Βάσει του προγραμματισμού, ο στόχος είναι η ανεργία να πέσει κάτω από το 10% μέσα στο 2024. Έως τον Μάιο αναμένεται να «τρέξουν» προγράμματα για 38.000 ανέργους, με έμφαση στις γυναίκες και στην πράσινη οικονομία. Η ΔΥΠΑ σχεδιάζει προγράμματα για 111.000 θέσεις εργασίας που θα χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ.

Σε 4,8 δισ. ευρώ ανήλθε η παραγωγή ασφαλίστρων το 2022. Οι ασφαλίσεις ζωής αυξήθηκαν σε ετήσια βάση κατά 5,2% και τα ομαδικά προγράμματα κατά 15,8%.

♣ Μας αντέγραψαν! «Καλάθι του νοικοκυριού» ξεκινάει από τον Μάρτιο και στη Γαλλία. Βασικά αγαθά σε προσιτές τιμές ζητάει το Παρίσι από τους εμπόρους λιανικής.

Στα 200 από 150 ευρώ διαμορφώνεται το ανώτατο ύψος του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για τους εργαζομένους στον τομέα της Υγείας και όσους υπηρετούν στο Πυροσβεστικό Σώμα.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ