Προοδευτική κυβέρνηση από τις πρώτες εκλογές

Προοδευτική κυβέρνηση από τις πρώτες εκλογές

Ο Αλέξης Τσίπρας φουσκώνει τα πανιά του ΣΥΡΙΖΑ

Ρεύμα νίκης εν όψει εκλογών επιχειρεί να διαμορφώσει ο Αλ. Τσίπρας, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ και να αυξήσει τη συσπείρωση των ψηφοφόρων του.

Κόντρα στις δημοσκοπήσεις, τις οποίες αμφισβητεί («δεν είναι ασφαλές εργαλείο πρόβλεψης του εκλογικού αποτελέσματος»), που δείχνουν το κόμμα του να υπολείπεται αρκετές μονάδες της Νέας Δημοκρατίας, προβάλλει το αφήγημα της πολιτικής αλλαγής και της επιστροφής στην εξουσία.

Τις προηγούμενες ημέρες ανέβασε ψηλότερα τον πήχη καθώς εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο νικητής των εκλογών, με διαφορά μάλιστα από τη Νέα Δημοκρατία –έκανε λόγο για καθαρή νίκη–, ενώ προεξόφλησε και τις μετεκλογικές εξελίξεις. Δήλωσε ότι δεν θα χρειαστούν επαναληπτικές εκλογές, καθώς από τα αποτελέσματα της πρώτης κάλπης θα διαμορφωθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης. Με τη σύμπραξη του ΠΑΣΟΚ, προφανώς, και του ΜέΡΑ25, αν παραστεί ανάγκη.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν δεδομένο ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο νικητής των εκλογών, ο Ν. Ανδρουλάκης –άσχετα με όσα τονίζει προεκλογικά– δεν θα μπορέσει να αρνηθεί τη συνεργασία του για τη συγκρότηση κυβέρνησης. «Αλλιώς θα κατηγορηθεί ότι ‘‘βάζει πλάτη’’ για την παραμονή της Δεξιάς στην εξουσία», σημειώνουν κομματικοί παράγοντες.

Στην πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του (Alpha) ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μια… ισχυρή, βιώσιμη, προοδευτική και μακράς πνοής κυβέρνηση, η οποία θα αναλάβει το δύσκολο έργο να επαναφέρει τη χώρα στην κανονικότητα και να αποκαταστήσει το δίκαιο σε όλα τα επίπεδα.

Με… σημαία τους πλειστηριασμούς
Καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει σταθερά τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να προκαλέσει τη μεγαλύτερη δυνατή φθορά. Με το θέμα των υποκλοπών να έχει υποχωρήσει σημαντικά, κεντρικό θέμα στην ατζέντα του Αλ. Τσίπρα είναι οι πλειστηριασμοί, οι οποίοι, μετά την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, τους επόμενους μήνες θα γίνουν… καθημερινότητα. Δεν αρκείται στην κριτική του προς την κυβέρνηση, κατηγορώντας τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι παραδίδει στο έλεος των funds δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες στη χώρα, αλλά δεσμεύεται για την προστασία της πρώτης κατοικίας όταν ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέψει στην εξουσία.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στηλιτεύουν τις πρακτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση όσον αφορά τους συνταξιούχους, μιλούν για κοροϊδία και κατηγορούν τον κ. Μητσοτάκη ότι κάνει επιδοματική πολιτική και… μοιράζει ψίχουλα στους συνταξιούχους εν όψει εκλογών. Ακρίβεια, διαφθορά, δημόσια ασφάλεια, δικαιοσύνη παραμένουν σε υψηλές θέσεις στην προεκλογική ατζέντα του κ. Τσίπρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τις εκτός λεκανοπεδίου περιοδείες, πιο στοχευμένα πλέον, όπου οι συνθήκες κάνουν πιο επιτακτική την παρουσία του. Παράλληλα, στην Κουμουνδούρου καταστρώνουν τα πλάνα για τις επισκέψεις και τις εκδηλώσεις που θα οργανωθούν ε­ντός της Αττικής.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ