Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αποστέλλει τη 2η ανθρωπιστική αποστολή του στην Τουρκία προς ενίσχυση των σεισμόπληκτων

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αποστέλλει τη 2η ανθρωπιστική αποστολή του στην Τουρκία προς ενίσχυση των σεισμόπληκτων

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.), με πρωτοβουλία του Προέδρου Dr. Αντώνιου Αυγερινού και βρισκόμενος σε συνεχή επικοινωνία και συνεννόηση με την Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνο, αποστέλλει την Παρασκευή (24/2) τη 2η μεγάλη ανθρωπιστική βοήθεια στο Γκαζιαντέπ της Τουρκίας, προκειμένου να συνδράμει τους χιλιάδες πληγέντες που έχουν μείνει χωρίς στέγη και στερούνται ακόμα και των βασικών ειδών διαβίωσης.

Συγκεκριμένα, η ανθρωπιστική αποστολή του Ε.Ε.Σ. θα αναχωρήσει την Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 9 π.μ., από τις Κεντρικές Αποθήκες του Ε.Ε.Σ. στον Κολωνό (Άστρους 111-113). Η ανθρωπιστική βοήθεια του Ε.Ε.Σ. θα αποσταλεί στην Τουρκία με τρία (3) φορτηγά του Ε.Ε.Σ, στελεχωμένα από το εξαίρετο και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του, μεταφέροντας περίπου 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας (σκηνές, τρόφιμα μακράς διάρκειας, κουβέρτες υπνόσακους, είδη ατομικής υγιεινής κ.α.) τα οποία έχουν συλλεχθεί από την αγάπη και την αλληλεγγύη των Ελλήνων σε όλη τη χώρα. Η ανθρωπιστική βοήθεια του Ε.Ε.Σ. θα παραδοθεί απευθείας στις αποθήκες της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου στο Γκαζιαντέπ, στο κέντρο της πληγείσας περιοχής. Υπενθυμίζεται ότι, την Τρίτη (21/2), ο Ε.Ε.Σ. απέστειλε με εμπορικό πλοίο από τον Πειραιά 20 τόνους ανθρωπιστικού υλικού με προορισμό το λιμάνι της Λαττάκειας στη Συρία, προκειμένου να ενισχύσουν το δύσκολο έργο της Συριακής Αραβικής Ερυθράς Ημισελήνου.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα συνεχίσει με αμείωτο ρυθμό τις ανθρωπιστικές αποστολές σε Τουρκία και Συρία. Για να δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε τους πληγέντες του καταστροφικού σεισμού μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.redcross.gr/


Σχολιάστε εδώ