Μιχάλης Ιγνατίου στο 1st East Macedonia & Thrace Forum: Η Αλεξανδρούπολη είναι το νέο γεωστρατηγικό κομβικό σημείο της Ελλάδας (videos)

Μιχάλης Ιγνατίου στο 1st East Macedonia & Thrace Forum: Η Αλεξανδρούπολη είναι το νέο γεωστρατηγικό κομβικό σημείο της Ελλάδας (videos)

Τη σημασία της Αλεξανδρούπολης στο νέο γεωστρατηγικό περιβάλλον των Βαλκανίων, της νοτιοανατολικής Ευρώπης αλλά και της ανατολικής Μεσογείου, ανέδειξε ο Μιχάλης Ιγνατίου, διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας, ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal, κατά την ομιλία του στο 1st East Macedonia & Thrace Forum που διοργανώνει το Ολύμπια Φόρουμ σε συνεργασία με την Hellas Journal, τον δήμο Αλεξανδρούπολης και το Energizing Greece.

“Η Αλεξανδρούπολη, είναι το νέο γεωστρατηγικό κομβικό σημείο της Ελλάδας στα Βαλκάνια και την νοτιοανατολική Ευρώπη, αλλά και την ανατολική Μεσόγειο, όπου βρίσκεται η αγαπημένη μας Κύπρος, το Ισραήλ και η Αίγυπτος. Αυτό το κομβικό σημείο έρχεται να αναδείξει το 1st East Macedonia & Thrace Forum” αναφέρει Μιχάλης Ιγνατίου.

“Φιλοδοξούμε, κάθε χρόνο να βρισκόμαστε εδώ και κάθε φορά να γινόμαστε καλύτεροι. Την επόμενη φορά ευελπιστούμε ότι θα είναι εδώ σημαντικοί βουλευτές και γερουσιαστές και Αμερικανοί αξιωματούχοι, αλλά και τα στελέχη του HALC, της ομογενειακής οργάνωσης ακτιβιστών, που κάνουν θαύματα στην Ουάσιγκτον. Είναι αυτοί που σταμάτησαν τα αμερικανικά F-35 στην Τουρκία, είναι οι ίδιοι που ξεκίνησαν τη μεγάλη προσπάθεια για να μην αγοράσει η δύναμη κατοχής τα F-16.

Θέλουμε να βοηθήσουμε να γίνει αυτή η πόλη σημείο αναφοράς σε όλη την περιοχή, αλλά και στην Αμερική, η οποία ξοδεύει ήδη και θα ξοδέψει πολλά εκατομμύρια για να την μετατρέψει σε δεύτερη Σούδα.

Πιστεύω ότι σε λίγα χρόνια όταν αναφερόμαστε στη Σούδα θα ομιλούμε για τη δεύτερη Αλεξανδρούπολη.

Ήδη, οι Αμερικανοί την εκμεταλλεύθηκαν, και στη διάρκεια των τελευταίων 11 μηνών πέρασαν από εδώ τη συντριπτική πλειοψηφία του πολεμικού υλικού με προορισμό την Ουκρανία. Πόσοι το γνωρίζουν αυτό; Και όμως είναι ένα γεγονός” ειπε.

Παρακολούθήστε την ομιλία του στο 1st East Macedonia & Thrace Forum

Φωτο – βιντεο: Hellas Journal

Σχολιάστε εδώ