Σε Συμπληγάδες ο Ανδρουλάκης

Σε Συμπληγάδες ο Ανδρουλάκης

Πορεία μέσα από Συ­μπληγάδες Πέτρες θα είναι για τον Ν. Ανδρουλάκη η διαδρομή μέχρι τις εθνικές εκλογές. Προϊόντος του χρόνου, οι πιέσεις και οι πλαγιοκοπήσεις τόσο από τα δεξιά (Κυρ. Μητσοτάκης) όσο και από τα αριστερά (Αλ. Τσίπρας) θα εντείνονται.

Από την πλευρά του, ο πρόε­δρος του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να υψώσει αναχώματα προκειμένου να αποτρέψει τη… διαρροή ψηφοφόρων προς τη μια (Νέα Δημοκρατία) ή την άλλη πλευρά (ΣΥΡΙΖΑ), έχοντας επιδοθεί σε έναν διμέτωπο αγώνα, και έτσι θα φτάσει ως τις κάλπες.

Μεταξύ των στελεχών επικρατεί προβληματισμός, καθώς αντιλαμβάνονται ότι η πόλωση που θα επικρατήσει κατά την προεκλογική περίοδο μπορεί να αποβεί σε βάρος του Κινήματος. Και ότι, υπό το βάρος των εκβιαστικών, σε ορισμένες περιπτώσεις, διλημμάτων, οι πολίτες θα στραφούν είτε προς τη Νέα Δημοκρατία είτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ, με την προσδοκία ότι έτσι θα αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο. Τον προβληματισμό των στελεχών εντείνουν τα ευρήματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, που δείχνουν το ΠΑΣΟΚ να κινείται λίγο πάνω – λίγο κάτω από το 10%.

Αν είναι πρόσκαιρο ή όχι φαινόμενο, θα φανεί στις επόμενες έρευνες. Αν πάντως υποχωρήσει σε μονοψήφιο ποσοστό και πολύ περισσότερο αν αυτό επιβεβαιωθεί στις εκλογές, το Κίνημα και ο Ν. Ανδρουλάκης δεν θα έχουν τη δυνατότητα να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στις μετεκλογικές εξελίξεις.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αισιοδοξεί, πιστεύει ότι από τις κάλπες το Κίνημα θα βγει ενισχυμένο και θα βάλει τη σφραγίδα του στην επόμενη ημέρα. Στενοί συνεργάτες του εκτιμούν ότι μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων, απαυδισμένη από την πόλωση και τον διχασμό που καλλιεργούν και τροφοδοτούν τα δύο μεγάλα κόμματα, θα στραφεί προς τα άλλα κόμματα.

Οι μετριοπαθείς, δε, εξ αυτών θα επιλέξουν να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ