Στο Κίεβο ο Μπάιντεν – Ανακοινώνει 500 εκ. δολ. στρατιωτική βοήθεια (video)

Στο Κίεβο ο Μπάιντεν – Ανακοινώνει 500 εκ. δολ. στρατιωτική βοήθεια (video)

Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία θα ανακοινωθεί αύριο, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν από το Κίεβο, όπου πραγματοποίησε σήμερα αιφνιδιαστική επίσκεψη εν όψει της πρώτης επετείου της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Στο νέο πακέτο θα περιλαμβάνονται πυρομαχικά για τα αμερικανικά οπλικά συστήματα HIMARS.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η επίσκεψη του αμερικανού προέδρου αποτελεί «εξαιρετικά σημαντική κίνηση υποστήριξης για όλους τους Ουκρανούς».
Ο Μπάιντεν, με γυαλιά ηλίου αεροπόρου, περπάτησε πλάι-πλάι με τον Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με πράσινες μάχες, μέσω του κέντρου του Κιέβου σε έναν καθεδρικό ναό με χρυσό τρούλο, ένα φωτεινό χειμωνιάτικο πρωινό διαπερασμένο από σειρήνες αεροπορικής επιδρομής.

“Το κόστος που χρειάστηκε να πληρώσει η Ουκρανία είναι εξαιρετικά υψηλό. Οι θυσίες ήταν πολύ μεγάλες… Γνωρίζουμε ότι θα υπάρξουν δύσκολες μέρες, εβδομάδες και χρόνια μπροστά.”

Έξω από τον καθεδρικό ναό, καμένα ρωσικά τανκς είχαν τοποθετηθεί ως σύμβολο της αποτυχημένης επίθεσης της Μόσχας στην πρωτεύουσα στην αρχή της εισβολής της, όταν οι δυνάμεις της έφτασαν γρήγορα στις επάλξεις της πόλης για να γυρίσουν πίσω από απροσδόκητα σκληρή αντίσταση.

 

 

Φωτο: twitter/reuters

Σχολιάστε εδώ