Στην Αθήνα ο Άντονι Μπλίνκεν – Συνάντηση με Μητσοτάκη και Τσίπρα

Στην Αθήνα ο Άντονι Μπλίνκεν – Συνάντηση με Μητσοτάκη και Τσίπρα

Στην Αθήνα έφτασε το απόγευμα, λίγο μετά τις 17:30, προερχόμενος από την Άγκυρα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν. Αμέσως μετά ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αναχώρησε από το αεροδρόμιο για το Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συνάντηση Τσίπρα- Μπλίνκεν την Τρίτη στις 11:30

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, θα έχει αύριο, Τρίτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 πμ στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία».

Άντονι Μπλίνκεν: «Kalispera Greece»

«Καλησπέρα Ελλάδα» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, αμέσως μετά την άφιξή του στην Αθήνα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Στην ίδια ανάρτησή του, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επισήμανε πως είναι η πρώτη του επίσκεψη, ως υπουργός Εξωτερικών, στη «γενέτειρα της δημοκρατίας».

Παράλληλα, ο Άντονι Μπλίνκεν διαμήνυσε ότι «μαζί, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα προωθούν τους κοινούς μας στόχους για ειρήνη και ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο, τα Δυτικά Βαλκάνια, την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας κι ακόμη πιο πέρα».


Σχολιάστε εδώ