Μάκης Κουρής: Ήρωες είναι όλοι εκείνοι που πάλεψαν να σώσουν τους εγκλωβισμένους από τα Ρίχτερ του σεισμού

Μάκης Κουρής: Ήρωες είναι όλοι εκείνοι που πάλεψαν να σώσουν τους εγκλωβισμένους από τα Ρίχτερ του σεισμού

–Άφαντος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, γύριζε «από χωρίου εις χωρίον» για ψήφους εν όψει εκλογών

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Ευτυχώς που υπάρχουν όλοι εκείνοι που παίζουν τη ζωή τους κορόνα – γράμματα για να σώσουν ανθρώπους, οικογένειες με τα παιδιά τους, που την ώρα που κοιμούνταν, όπως κάθε βράδυ, για να σηκωθούν το πρωί να πάνε για το μεροκάματο, να ανοίξουν το μαγαζί τους, πρόβαλε μπροστά τους ο Εγκέλαδος.

Και μετά τον σεισμό άρχισε η αγωνία για το ποιος πρόλαβε να βγει από τα κτίρια που κατέρρεαν, ποιος έμεινε ζωντανός χάρη στο κουράγιο του. Ποιος κέρδισε τη ζωή, ελπίζοντας να μην έχει απώλειες, να μην είναι απών κάποιος από την οικογένεια. Και ξεκίνησε η αναζήτηση όσων παγιδεύτηκαν στα κτίρια που σωριάστηκαν. Ο σεισμός δεν επιλέγει ποιους θα παγιδεύσει στα χαλάσματα, αν θα είναι γονείς ή παιδιά.

Ο Εγκέλαδος δεν κάνει διακρίσεις. Και ενώ τα κτίρια συνέχιζαν να τρέμουν και να καταρρέουν, οι διασώστες, ανάμεσα στους οποίους ήταν και η ηρωική ομάδα της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ, πάλευαν να απεγκλωβίσουν όσους κατάφεραν να κρατηθούν ζωντανοί. Παρά τον κίνδυνο, δεν έφευγαν, έμεναν εκεί μέχρι να πιάσουν το χέρι του εγκλωβισμένου.

Η ομάδα της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ και οι άλλες ομάδες διασωστών κατάφεραν να βγάλουν από την κόλαση εκείνους που, ως εκ θαύματος, έμειναν ζωντανοί, ακόμα και πάνω από 200 ώρες, παιδιά, νέους, γυναίκες και άνδρες, δίνοντάς τους κουράγιο για να κρατηθούν ζωντανοί.

Δυστυχώς, υπήρξαν πολιτικοί, με πρώτο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που ήταν απόντες. Προείχαν οι ψήφοι! Οι περιοδείες από νομό σε νομό. Δεν πήγε ο πρωθυπουργός εκεί όπου ο Εγκέλαδος είχε εγκλωβίσει αμέτρητους συνανθρώπους μας να απλώσει το χέρι του, να δώσει κουράγιο στον κόσμο ότι όλα θα πάνε καλά.

Ο πρωθυπουργός της χώρας μας ήταν άφαντος! Γύριζε «από χωρίου εις χωρίον», με έναν και μόνο στόχο, να… αρπάξει ψήφους, να αυξήσει τα ποσοστά του. Να ανανεώσει τη θητεία του στο Μαξίμου. Δεν θέλει να αφήσει την «καρέκλα»! Είναι πολύ γλυκιά… Και έχει πολλές, πάρα πολλές παροχές…

Σας κάλυψαν, όμως, κύριε πρωθυπουργέ, οι ανώνυμοι. ΟΛΟΙ εκείνοι, με πρώτη την ομάδα της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ, που πάλεψαν ώρες αμέτρητες να βγάλουν από τα χαλάσματα όσους κατάφεραν να κρατηθούν ζωντανοί για να μπορέσουν να ξαναδούν το φως του ήλιου.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ