Κτηματολογικά: Διπλασιάζονται οι αποζημιώσεις

Κτηματολογικά: Διπλασιάζονται οι αποζημιώσεις

Αυξάνεται η μηνιαία αποζημίωση για τα μέλη των Επιτροπών Εξέτασης Αντιρρήσεων, για να επιταχυνθεί ο ρυθμός εξέτασης των εκκρεμών αντιρρήσεων, που φτάνουν τις 335.000. Έτσι, η μηνιαία αποζημίωση για τον πρόεδρο θα είναι 800 ευρώ, για τον κρατικό δασολόγο ή μηχανικό 600 ευρώ και για τον γραμματέα 400 ευρώ.

Στον (ψηφιακό) ιστό της αράχνης…

Τρέχει σε όλες τις εφορίες της χώρας το Eispraxis, με το οποίο οι ελεγκτικοί μηχανισμοί παρακολουθούν το προφίλ κάθε οφειλέτη σε πραγματικό χρόνο, αντλώντας όλα τα στοιχεία εισοδήματος και περιουσίας από την ΑΑΔΕ, το Taxisnet, το ICISnet, το Elenxis, καθώς και από Κτηματολόγιο, τράπεζες, συμβολαιογράφους, Χρηματιστήριο, Εργάνη, ΓΕΜΗ κ.ά.

«Πάγωσε» ο Μαραθώνας

Τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα κατέστησαν δυσχερή την πρόσβαση στο Κτηματολογικό Γραφείο Μαραθώνα (με έδρα το Καπανδρίτι) και έτσι οι εργασίες υποβολής αιτήσεων για την καταχώριση εγγραπτέων πράξεων, για την έκδοση και παραλαβή πιστοποιητικών, καθώς και την έρευνα των τηρούμενων στοιχείων και αρχείων «πάγωσαν» για τρεις ημέρες, όπως και οι εργαζόμενοι…

Κατάκολο εκπέμπει SOS…

Αίτηση προς την Κτηματική Υπηρεσία, με την οποία ζητούν τον επανακαθορισμό της γραμμής αιγιαλού και παραλίας στην περιοχή του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως του οικισμού Αλκυώνας Κατακόλου, κατέθεσαν τον περασμένο Νοέμβριο ιδιοκτήτες ακινήτων στον Πύργο Ηλείας καθώς και ο Όμιλος Φίλων Αλκυώνας, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν στο μέλλον οι περιουσίες τους.

Αντίο, Γιάννη Μαραμπουτάκη

Με θλίψη αποχαιρετούμε τον εξαίρετο νομικό, πρώην υποθηκοφύλακα Αθηνών και πρώην μέλος του ΔΣ του Κτηματολογίου Γιάννη Μαραμπουτάκη. Έναν ακέραιο, έντιμο και ντόμπρο άνθρωπο, έναν ευαίσθητο Κρητικό, τον οποίο εκτιμούσε όλος ο νομικός και τεχνικός κλάδος και ιδίως όλοι οι εργαζόμενοι στο Κτηματολόγιο, οι οποίοι θα τον θυμούνται με αγάπη.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ