Η Ελλάδα δεν είναι ο εχθρός…

Η Ελλάδα δεν είναι ο εχθρός…

Ορθώς ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας ήταν συγκρατημένος, τόσο στην επίσκεψή του στην Τουρκία όσο και στις δηλώσεις του μετά, και δεν ακολούθησε τον ενθουσιασμό άλλων παραγόντων, που λίγο – πολύ έσπευσαν να προδιαγράψουν την… εξομάλυνση των σχέσεων με την Τουρκία.

Οι εκδηλώσεις ευχαριστίας των τουρκικών ΜΜΕ και του κ. Τσαβούσογλου για την Ελλάδα είναι θετικές, καθώς δείχνουν στην τουρκική κοινή γνώμη ότι η Ελλάδα δεν είναι ο εχθρός, όπως την παρουσιάζουν επί μήνες ο κ. Ερντογάν και οι υπουργοί του. Και είναι φυσικό ότι η Τουρκία, έχοντας δεχθεί τόσο σοβαρό πλήγμα, δεν θα έχει και πολλή διάθεση το επόμενο διάστημα να ασχοληθεί με τις «Γαλάζιες Πατρίδες» και τις προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας και ότι σε επίπεδο ύφους δεν θα είναι εύκολο να στρέφεται εναντίον ενός γείτονα ο οποίος έσπευσε να βοηθήσει την ώρα της ανάγκης.

Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ειδικά αυτή η κυβέρνηση θα κάνει πίσω από τον αναθεωρητισμό της και τις διεκδικήσεις της εναντίον της Ελλάδας. Αντιθέτως, με την πρώτη ευκαιρία θα θελήσει να δείξει ότι η καταστροφή και η οικονομική αιμορραγία που προκάλεσε ο σεισμός δεν οδήγησε σε αποδυνάμωση της Τουρκίας σε περιφερειακό επίπεδο…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ

Φωτό: to10.gr


Σχολιάστε εδώ