Δυσάρεστες οι συγκρίσεις

Δυσάρεστες οι συγκρίσεις

H πρόσφατη κρίση μεταξύ Βουλγαρίας και Βόρειας Μακεδονίας, με αφορμή είτε τους «Βουλγαρικούς Συλλόγους» στη Βόρεια Μακεδονία είτε τον εορτασμό της επετείου γέννησης του Γκότσε Ντέλτσεφ, που οδήγησε ακόμη και σε ανάκληση του βούλγαρου πρέσβη, δείχνει ότι τα εθνοτικά ζητήματα στα Βαλκάνια δεν περιθωριοποιούνται εύκολα με μια συμφωνία.

Όμως έδειξε και κάτι ακόμη, ότι κάποιες χώρες δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν όλα τα όπλα που έχουν, όπως κάνει η Βουλγαρία, για να προασπίσουν αυτά που θεωρούν εθνικά συμφέροντά τους. Και οι συγκρί­σεις είναι δυσάρεστες, βλέποντας την ανοχή και αδιαφορία της ελληνικής κυβέρνησης να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας, προκειμένου να τηρήσει, έστω στοιχειωδώς, τα συμπεφωνημένα με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Άλλα έλεγε…
Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος προεκλογικά επένδυσε στην οργή των Μακεδόνων ενα­ντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών, όχι μόνο δεν την ακύρωσε, αλλά ούτε προσπάθησε να πείσει τα Σκόπια να εφαρμόσουν τα ελάχιστα θετικά που περιείχε η Συμφωνία, τα οποία θα περιόριζαν, σε έναν βαθμό τουλάχιστον, σε συμβολικό επίπεδο τις αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ