51% περαιτέρω ανάπτυξή o νέος στόχος των επιχειρήσεων

51% περαιτέρω ανάπτυξή o νέος στόχος των επιχειρήσεων

♣ Οι επιχειρήσεις σε ποσοστό 51% βάζουν στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή τους, όταν το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μόλις 14,2% το 2019. Από την άλλη, μία στις τρεις επιχειρήσεις προσπαθεί να επιβιώσει και το 15,2% των επιχειρήσεων προσπαθεί να σταθεροποιήσει τα μεγέθη του.
♣ Η Ιntrakat ενδιαφέρεται για την εξαγορά της κατασκευαστικής ΤΕΚΑΛ. Στόχος της είναι να ενισχύσει τον κατασκευαστικό κλάδο της μέσω εξαγορών. Εκτός από την ΤΕΚΑΛ, στο στόχαστρό της είναι και μία ακόμη εταιρεία, η οποία βρίσκεται στη Ρουμανία.
♣ Ρεκόρ 55 ετών για τις αγορές χρυσού από Κεντρικές Τράπεζες προκειμένου να μειώσουν την έκθεσή τους στο δολάριο. Η ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο εκτοξεύθηκε κατά 18% πέρυσι, φτάνοντας στους 4.741 τόνους.
♣ Πάνω από εννέα στα δέκα δημόσια ακίνητα έχουν καταπατηθεί, καθώς σε σύνολο 97.029 καταγεγραμμένων δημόσιων και ανταλλάξιμων κτημάτων έχουν καταπατηθεί τα 89.928, ποσοστό 92%. Τιμή εξαγοράς των καταπατημένων ακινήτων ορίζεται η αντικειμενική αξία, επί της οποίας εφαρμόζεται σειρά εκπτώσεων, που μπορούν να φτάσουν ακόμη και στο 80%.
♣ Το δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2022 η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα εμφάνισε στο σύνολο της χώρας αύξηση 3% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, μείωση 14,3% στην επιφάνεια και μείωση 8% στον όγκο σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2021.
♣ Το Ελληνικό Δημόσιο έχει ήδη δανειστεί 3,5 δισ. ευρώ (με έκδοση 10ετούς ομολόγου) από τα 7 δισ. ευρώ που έχει σχεδιάσει να δανειστεί για όλο το 2023. Η Fitch προβλέπει ότι η αύξηση του ΑΕΠ θα φτάσει στο 0,9% το 2023 και στο 2,3% το 2024.
♣ Συνάντηση με κορυφαίους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου είχε στην Ουάσινγκτον ο Έλον Μασκ προκειμένου να συζητήσουν πώς η αυτοκινητοβιομηχανία και ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα μπορούσαν να συνεργαστούν για να προωθήσουν την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και να επιταχύνουν την εξάπλωση της ηλεκτροκίνησης στους δρόμους των ΗΠΑ.
♣ Οι υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πήραν για το 2023 αύξηση 4%, ποσοστό αισθητά χαμηλότερο του πληθωρισμού.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ