Οι τρεις σημαντικές υποθέσεις της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Οι τρεις σημαντικές υποθέσεις της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

[Ανάλεκτα]

Μετά από διακοπή δύο και πλέον μηνών, η Ολομέλεια της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος πέρασε σε δράση, μετά τον ορισμό, από τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα, του εκπροσώπου του υπουργείου στην Αρχή, αλλά και του εκπροσώπου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Στην ατζέντα της Αρχής έχουν τεθεί τρεις πολύ σοβαρές υποθέσεις που αφορούν τον χώρο των τραπεζών, των επιχειρήσεων και της πολιτικής.

Στην Ολομέλεια της Αρχής πρόκειται να έρθει η υπόθεση της Συνεταιριστικής Τράπεζας των Σερρών και ειδικά του πρώην προέδρου της και πρώην βουλευτή με το Ποτάμι, ο οποίος πριν από περίπου έναν χρόνο παραιτήθηκε από τη θέση του, κατόπιν υπόδειξης του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα.

Στο τραπέζι της Ολομέλειας θα έρθουν και δύο ακόμα υποθέσεις. Η πρώτη αφορά γνωστό επιχειρηματία της Βόρειας Ελλάδας που έχει σχέσεις με τον ρωσικό παράγοντα, αλλά και η διερεύνηση της ροής μαύρου χρήματος στα ταμεία πολιτικού κόμματος. Η εν λόγω υπόθεση αξιολογείται ως σοβαρή και κατά πάσα πιθανότητα θα εισαχθεί στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας της Αρχής. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να συνδεθεί με τις επερχόμενες εκλογές.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ