Ο κύριος χαμένος της οικονομικής κρίσης ήταν η μεσαία τάξη…

Ο κύριος χαμένος της οικονομικής κρίσης ήταν η μεσαία τάξη…

♣ Νευραλγικής σημασίας κρατικοί οργανισμοί και φορείς επιδιώκουν να θωρακιστούν έναντι των κυβερνοεπιθέσεων, το κόστος των οποίων πα­γκοσμίως αναμένεται να φτάσει στα 10,5 τρισ. ευρώ μέχρι το 2025.
♣ Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Πιερ – Ολιβιέ Γκουρίντσας προβλέπει ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί από 3,4% το 2022 σε 2,9% το 2023 και στη συνέχεια θα ανακάμψει στο 3,1% το 2024.
♣ Το μεγαλύτερο ποσό επισφαλειών δημοσίων εταιρειών εκτός γενικής κυβέρνησης το 2021 καταγράφηκε στην Ελλάδα με 163% του ΑΕΠ. Η χώρα μας είναι στην κορυφή μεταξύ των κρατών της ΕΕ και ακολουθούν η Ολλανδία με 99,1%, η Γερμανία με 94,9%, το Λουξεμβούργο με 73,5% και η Γαλλία με 70,2%.
♣ Ο κύριος χαμένος της οικονομικής κρίσης ήταν η μεσαία τάξη, καθώς το μερίδιό της στη δραματικά συρρικνούμενη συνολική κατανάλωση μειώθηκε. Την περίοδο 2008 – 2014, ενώ η κατανάλωση μειώθηκε για τα νοικοκυριά σε όλο το μήκος της κατανομής, η μεσαία τάξη έχασε και σε σχετικούς όρους, καθώς μερίδιο της κατανάλωσής της μετακινήθηκε στο πλουσιότερο 10%.
♣ Η REDS του Ομίλου Ελλάκτωρ υπέγραψε κοινό ομολογιακό δάνειο, ύψους 71,4 εκατ. ευρώ, με την Εθνική Τράπεζα, μέσω του οποίου θα αναχρηματοδοτηθεί παλαιός δανεισμός. Μέρος του δανείου θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας.
♣ Ο πόλεμος συντήρησε τη ρωσική βιομηχανία! Ισχυρή παρέμεινε η μεταποίηση λόγω των αναγκών για πολεμοφόδια. Το τίμημα του πολέμου θα το πληρώσουν μάλλον οι Ρώσοι, καθώς έχει αρνητικό αντίκτυπο στο βιοτικό τους επίπεδο.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ