ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ: Σχέσεις στοργής

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ: Σχέσεις στοργής

• Μπουρλότο στη μετεκλογική συνεργασία βάζουν οι υπαινιγμοί της Κουμουνδούρου περί «πιασμένων» της Χαριλάου Τρικούπη

Διευρύνεται περαιτέρω το χάσμα στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ μετά τους υπαινιγμούς της Κουμουνδούρου, σε βάρος της Χαριλάου Τρικούπη, για «πιασμένους» από την κυβέρνηση και τον Κυρ. Μητσοτάκη. Ταυτόχρονα καθιστά ακόμη πιο δύσκολη μια ενδεχόμενη μεταξύ τους συνεργασία μετά τις εκλογές για τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης.

Είχε προηγηθεί η βαρύτατη έως πολιτικά ανήθικη αναφορά της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Τσαπανίδου, η όποια είχε υποστηρίξει ότι αν ο Ν. Ανδρουλάκης συνεργαστεί κυβερνητικά με τη Νέα Δημοκρατία, αυτό θα είναι αποτέλεσμα «εκβιασμού» με στοιχεία που έχουν προκύψει από την παρακολούθηση του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Έντονη και κατ’ εξακολούθηση ήταν η αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη, που έκανε λόγο για «χυδαιολογίες» και «συνωμοσιολογίες», ενώ ο Ν. Ανδρουλάκης επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του Αλ. Τσίπρα, λέγοντας ότι δεν δέχεται «προοδευτικά μαθήματα από τον αρχιτέκτονα της κυβερνητικής συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ – Ακροδεξιάς (ΑΝΕΛ)».

Το κλίμα στις σχέσεις μεταξύ των δύο κομμάτων είναι πολεμικό, με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να επαναλαμβάνουν μονότονα τις τελευταίες ημέρες ότι ο κ. Τσίπρας «είναι ο καλύτερος χορηγός του κ. Μητσοτάκη»! Ενώ με αφορμή την αναφορά του Π. Πολάκη, περί «πιασμένων» του ΠΑΣΟΚ, από τη Χαριλάου Τρικούπη υπογραμμίζουν ότι «ο πολακισμός δεν έχει καμιά σχέση με τη δημοκρατική παράταξη». Στελέχη του ΠΑΣΟΚ σημειώνουν ότι η επιθετική τακτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει να κάνει με την προσπάθεια του Αλ. Τσίπρα να «καπελώσει» και να «πατρονάρει» τα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Μοναδική του επιδίωξη είναι η εξουσία για την εξουσία», σημειώνουν.

Αντιλαμβανόμενος τις παρενέργειες που μπορεί να έχει μακροπρόθεσμα η επιθετική τακτική έναντι του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να αμβλύνει τις δυσμενείς εντυπώσεις. Μιλώντας σε προεκλογική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «δεν είμαστε εμείς που διανοηθήκαμε να απειλήσουμε ή να εκβιάσουμε». Πρόσθεσε δε ότι «μόνος αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη». Δεν απέφυγε, ωστόσο, τις αιχμές σε βάρος της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι «εμείς κάνουμε μονομέτωπο αγώνα και δεν ανοίγουμε μέτωπα με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις».

Οργή στον Περισσό

Κλίμα οργής κατά του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί και στον Περισσό, μετά τις αναφορές του Π. Πολάκη περί «κολλημένων», λόγω της κατηγορηματικής άρνησης του ΚΚΕ να συνεργαστεί κυβερνητικά με την Κουμουνδούρου.

«Όταν έχεις γίνει κολλητός της καπιταλιστικής σαπίλας, των Μνημονίων, της ΕΕ, των δολοφόνων του ΝΑΤΟ, είναι πολύ λογικό να αναζητάς άλλοθι για τη στάση σου στα δήθεν κολλήματα όσων πάνε κόντρα στο ρεύμα», τόνισε σε σχετική ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Στελέχη του ΚΚΕ προεξοφλούν ότι οι σε βάρος τους επιθέσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχιστούν και θα ενταθούν το επόμενο διάστημα. Για δύο κυρίως λόγους, όπως εκτιμούν: Πρώτον, για να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ, με την ελπίδα αριστεροί ψηφοφόροι να πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ. Και, δεύτερον, λόγω του πανικού που υπάρχει στην Κουμουνδούρου, καθώς διαπιστώνουν ότι δεν πρόκειται να κερδίσουν τις εκλογές


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ