Κύπελλο ΟΠΑΠ Final 8: Οι πρωταγωνιστές και το πρόγραμμα των αγώνων

Κύπελλο ΟΠΑΠ Final 8: Οι πρωταγωνιστές και το πρόγραμμα των αγώνων

Το Κύπελλο ΟΠΑΠ Final 8 αρχίζει σήμερα στο Ηράκλειο και λίγο πριν το τζάμπολ θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα που τρομακτικού σεισμού που έπληξε Τουρκία και Συρία.

Tι είπαν οι πρωταγωνιστές  του Κυπέλλου;

Περικλής Ταυρόπουλος (προπονητής Πανιωνίου): «Ο στόχος για μας είναι να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Για μας είναι γιορτή. Θα ήθελα κάποια στιγμή ο Πανιώνιος να φτάσει στον θεσμό αυτό όχι απλά χαρούμενος για τη συμμετοχή του αλλά να διεκδικεί επί ίσοις όροις τη νίκη».

Δημήτρης Βεργίνης (αρχηγός Πανιωνίου): «Είναι τεράστια επιτυχία που ο Πανιώνιος ενώ είναι στη Β’ Εθνική έφτασε στο Final 8. Παίζουμε απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο, την ΑΕΚ, οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μας, αλλά θέλουμε να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται».

Ηλίας Καντζούρης (προπονητής ΑΕΚ): «Βρισκόμαστε μπροστά στον πρώτο μεγάλο στόχο της χρονιάς, όλα τα άλλα μπορούν να περιμένουν. Πάμε να τα δώσουμε όλα και θα δούμε πόσο μακριά θα μας πάει αυτό. Με σεβασμό προς όλους αλλά χωρίς ίχνος φόβου».

Δημήτρης Μαυροειδής (αρχηγός ΑΕΚ): «Το Κύπελλο είναι κάτι τελείως διαφορετικό από το πρωτάθλημα, δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ. Εμείς το έχουμε αποδείξει. Θα πάμε συγκεντρωμένοι, θα τα δώσουμε όλα και πάντα ο στόχος της ΑΕΚ είναι η νίκη» .

Βασίλης Σπανούλης (προπονητής Περιστερίου bwin): «Είναι πολύ όμορφο που διοργανώνεται ένα Final 8 στην Ελλάδα, όπως σε όλη την Ευρώπη. Εμείς δεν έχουμε καμία πίεση, θέλουμε να το ευχαριστηθούμε όσο μπορούμε και στο τέλος να κερδίσει ο καλύτερος».

Λεωνίδας Κασελάκης (αρχηγός Περιστερίου bwin): «Για μένα είναι ευχάριστο που ο θεσμός θα αποτελέσει γιορτή και το άθλημά μας θα αναβαθμιστεί. Όλα τα ματς είναι πολύ δυνατά και θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο πρώτο παιχνίδι κατ’ αρχάς. Εύχομαι να ευχαριστηθούμε όλο το τετραήμερο αυτό».

Άρης Λυκογιάννης (προπονητής ΠΑΟΚ mateco): «Ήταν ένας στόχος για μας εξ αρχής. Είναι κάθε παιχνίδι τελικός, κερδίζεις και συνεχίζεις, χάνεις και πας σπίτι σου».

Βαγγέλης Μαργαρίτης (αρχηγός ΠΑΟΚ mateco): «Ήταν στόχος να βρεθούμε εδώ. Θα παλέψουμε πολύ, θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε την ομάδα μας, να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι και να παλέψουμε για 40 λεπτά».

Γιώργος Μπαρτζώκας (προπονητής Ολυμπιακού): «Δεν μπορούμε εμείς να δώσουμε τίτλο φαβορί στην ομάδα μας. Η προσέγγιση θα είναι όπως όλων. Είναι διαφορετική συνθήκη το Final 8, γιατί αν πάμε ως τον τελικό θα δώσουμε τρία ματς σε τρεις μέρες. Πρέπει η ομάδα να κερδίζει και να είναι φρέσκια για τη συνέχεια».

Κώστας Παπανικολάου (αρχηγός Ολυμπιακού): « Σε μονά παιχνίδια δεν υπάρχουν πολλά τρικ και μυστικά, όλα μπορούν να συμβούν. Όταν μιλάμε για σειρά παιχνιδιών, παίζει μεγάλο ρόλο ποια ομάδα θα είναι στην καλύτερη κατάσταση».

Γιάννης Καστρίτης (προπονητής Άρη): «Αντιμετωπίζουμε πολύ πιθανόν την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης αυτή τη στιγμή. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι για την προσπάθειά μας που μας οδήγησε στο Final 8. Δεν θα κάνουμε κάτι διαφορετικό, θα προετοιμαστούμε όπως πάντα και επιθυμούμε να παίξουμε στο δικό μας επίπεδο».

Σταύρος Σχίζας (αρχηγός Άρη): «Ελπίζω να το ευχαριστηθούν όλοι και κυρίως ο κόσμος. Ξέρουμε τη δυσκολία του αγώνα με τον Ολυμπιακό, θα προσπαθήσουμε να ματσάρουμε όσο μπορούμε την ποιότητα του αντιπάλου. Θα πάμε να παλέψουμε για το καλύτερο όπως κάνουμε πάντα».

Ηλίας Παπαθεοδώρου (προπονητής Κολοσσού H Hotels): «Είναι σημαντικό για τον Κολοσσό και τη Ρόδο να συμμετέχει σε έναν ιστορικό θεσμό, πόσω μάλλον φέτος που υπάρχει το Final 8. Η κλήρωση δεν ήταν με το μέρος μας, έχουμε έναν Γολγοθά μπροστά μας. Αντιμετωπίζουμε τον Παναθηναϊκό, στο μακρινό σενάριο που περάσουμε θα παίξουμε με τον Ολυμπιακό και νιώθω ότι αν φτάσουμε στον τελικό θα παίξουμε… με τους Γουόριορς».

Χάρης Γιαννόπουλος (αρχηγός Κολοσσού H Hotels): «Οι αναμνήσεις είναι καλές για να τις θυμάσαι ή να τις διηγείσαι στα παιδιά σου. Όμως δεν μπορείς να μένεις στο παρελθόν. Δεν σκέφτεσαι τίποτα άλλο πέρα από το παρόν».

Ντέγιαν Ράντονιτς (προπονητής Παναθηναϊκού): «Η προσέγγισή μας είναι ότι επικεντρωνόμαστε στο πρώτο ματς, με τον Κολοσσό».

Γιώργος Παπαγιάννης (αρχηγός Παναθηναϊκού): «Ο Παναθηναϊκός έχει πάντα στόχο να κατακτά τίτλους, ανεξάρτητα από το πώς είναι η δική μας χρονιά, που δεν έχει πάει όπως θέλουμε. Ξεκινάμε με το παιχνίδι με τον Κολοσσό, που είναι σημαντικό, και μετά θα δούμε τα επόμενα».

Το πρόγραμμα των αγώνων

Προημιτελικοί

Πέμπτη 16/2

15:45 Πανιώνιος – ΑΕΚ (1)

19:15 Περιστέρι bwin – ΠΑΟΚ mateco (2)

Παρασκευή 17/2

15:45 Ολυμπιακός – Άρης (3)

19:15 Παναθηναϊκός – Κολοσσός H Hotels (4)

Ημιτελικοί (Σάββατο 18/2)

15:45 Νικητής 1 – Νικητής 2 (5)

19:15 Νικητής 3 – Νικητής 4 (6)

Τελικός (Κυριακή 19/2)

19:15 Νικητής 5 – Νικητής 6


Σχολιάστε εδώ