Ο θρίαμβος του Αλμέιδα!

Ο θρίαμβος του Αλμέιδα!

–Η φιλοσοφία του αργεντινού προπονητή οδηγεί την ΑΕΚ στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου

Αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο δεν είναι η ευρεία νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου με το σχετικά άνετο 3-0 των «κιτρινόμαυρων», αλλά το ρίσκο που πήρε ο Ματίας Αλμέιδα και τον δικαίωσε απολύτως.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο αργεντινός τεχνικός της «Ένωσης» άφησε εκτός δράσης τους περισσότερους βασικούς ποδοσφαιριστές του, επιλέγο­ντας σε ένα ματς-φωτιά να δώσει χρόνο συμμετοχής σε εκείνους που δεν αγωνίζονται συχνά, στέλνοντας μήνυμα πίστης και αφοσίωσης στην ομαδική δουλειά.

Ο Αλμέιδα δικαιώθηκε 100%. Όχι τόσο γιατί έλαμψαν με την απόδοσή τους οι λεγόμενοι εφεδρικοί, αλλά επειδή άπαντες έδωσαν και την ψυχή τους για το σπουδαίο αποτέλεσμα, που, εκτός συ­γκλονιστικού απροόπτου, τους στέλνει κιόλας στον τελικό της διοργάνωσης.

Και το γεγονός ότι ένας προπονητής υπολογίζει, σέβεται και εμπιστεύεται τυφλά όλους τους παίκτες του, χωρίς αστερίσκους και εξαιρέσεις, είναι κάτι που για τα ελληνικά τουλάχιστον δεδομένα είναι πρωτόγνωρο. Και είναι τυχερή η ΑΕΚ που τον προσέλαβε, και είχε απόλυτο δίκιο ο Δημήτρης Μελισσανίδης που έσπευσε πρόωρα να επεκτείνει τη συνεργασία μαζί του.

Φυσικά και παίζουν ρόλο οι μεταγραφές, οι χρήσιμες προσθήκες, ο δυνατός πάγκος. Αλλά δίχως τον Αλμέιδα και τη φιλοσοφία του, η «Ένωση» δεν θα ήταν αυτή που είναι σήμερα, δεν θα είχε φτάσει στην κορυφή, διεκδικώντας με εξαιρετικές πιθανότητες το νταμπλ. Ασφαλώς και υπάρχει ακόμη δρόμος μέχρι το τέλος.

Όμως τα σημάδια δείχνουν ξεκάθαρα το φωτεινό τοπίο που επικρατεί στα πέριξ της Νέας Φιλαδέλφειας…


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ