Εξεταστική για υποκλοπές – διαφθορά

Εξεταστική για υποκλοπές – διαφθορά

Στη δικαιοσύνη θα πάει τα σκάνδαλα της κυβέρνησης ο Αλ. Τσίπρας

-«Όλα στο φως – Οι ευθύνες θα αποδοθούν εκεί που πρέπει», το μήνυμα της Κουμουνδούρου

Σε πλήρη (δικαστική) διερεύνηση των πεπραγμένων της κυβέρνησης που είτε έχουν να κάνουν με εξωθεσμικές ενέργειες είτε έχουν διαστάσεις σκανδάλου θα προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που μετά τις εκλογές αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από παράγοντες της Κουμουνδούρου, η σχετική απόφαση έχει ήδη ληφθεί από την πλευρά του Αλ. Τσίπρα.

«Θα σηκώσουμε κάθε πέτρα και θα φέρουμε στο φως κάθε έκνομη ή παράτυπη πράξη ή απόφαση της τελευταίας τετραετίας», λένε χαρακτηριστικά. «Ο έλεγχος θα ξεκινήσει από την επόμενη μέρα», τονίζουν, «και οι ευθύνες θα αποδοθούν εκεί που πρέπει». Αφήνουν δε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής όπου τα στοιχεία που θα προκύψουν θα είναι αδιάσειστα.

Ψηλά στην ατζέντα του Αλ. Τσίπρα βρίσκεται το μείζον ζήτημα των υποκλοπών, το οποίο η Κουμουνδούρου έχει χαρακτηρίσει «το μεγαλύτερο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης». Έχει μιλήσει για «εκ­τροπή», ταυτίζοντας με την υπόθεση τον Κυρ. Μητσοτάκη ως «εμπνευστή» και «ηθικό αυτουργό». Υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι από τα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως φαίνεται ότι η δικαστική διερεύνηση του σκανδάλου θα είναι μονόδρομος την επόμενη μέρα. Και η συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής η… φυσική κατάληξη της όλης διαδικασίας. Γίνεται αντιληπτό ότι, αν η επόμενη κυβέρνηση κινήσει τις σχετικές διαδικασίες, το κλίμα που θα επικρατήσει στο πολιτικό σκηνικό αλλά και ευρύτερα στη χώρα θα είναι το… λιγότερο πολεμικό.

Διαφθορά
Στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ) θα μπουν όλες οι αποφάσεις της τελευταίας τετραετίας που έχουν να κάνουν με προμήθειες του Δημοσίου, συμβάσεις και συμφωνίες. Τα στοιχεία που έχουν ήδη συγκεντρώσει στην Κουμουνδούρου είναι σημαντικά, εξ ου και κατά καιρούς έχουν καταγγείλει σκανδαλώδεις και αδιαφανείς διαδικασίες. Ο χώρος της Υγείας, των Μέσων Ενημέρωσης, των έργων υποδομών κ.ά. θα είναι σε… πρώ­τη προτεραιότητα. Κι αυτό διότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι διακινήθηκαν τεράστια ποσά και υπήρξε μεγάλη διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Είτε προς όφελος φίλων και ημετέρων της κυβέρνησης είτε για την εξασφάλιση στήριξης προς το πρόσωπο του Κυρ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Τσίπρας έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι, αν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα προχωρήσει σε εξονυχιστικό έ­λεγχο όλων των προμηθειών που έχουν να κάνουν με τις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς θεωρεί ότι την τελευταία τετραετία δαπανήθηκαν τεράστια ποσά, δυσανάλογα με τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας.

Αμφισβητεί δε τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις ως προς τη διαφάνεια αλλά και την αναγκαιότητα των εξοπλισμών που αγοράσθηκαν. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι σε πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή και απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα έκανε μνεία του… Άκη Τσοχατζόπουλου!

Το ερώτημα είναι αν στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κ. Τσίπρας θα κάνει το… μεγάλο βήμα να προωθήσει την υπόθεση προς δικαστική διερεύνηση ή θα περιοριστεί στο να καταγγείλει τις πρακτικές της σημερινής κυβέρνησης. Διότι, αν τραβήξει τα πράγματα στα άκρα, αυτή του η ενέργεια θα τον φέρει αντιμέτωπο και με τις κυβερνήσεις των χωρών (ΗΠΑ, Γαλλία) από τις οποίες η κυβέρνηση Μητσοτάκη προμηθεύτηκε πολεμικό υλικό (αεροπλάνα, πλοία κ.ά.).


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ